Când vine vorba de diete, multe persoane caută să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare pentru a fi mai sănătoși sau pentru a se simți mai bine, nu doar pentru a scăpa de kilogramele în plus. Din această ecuație a nutriției face parte și sănătatea tractului gastrointestinal, în special dacă alegi să consumi alimente bogate în probiotice pentru un sistem digestiv calm și sănătos. În acest sens, aducem în discuție și dieta pentru candida.

Candidoza apare ca rezultat al dezechilibrului dintre bacteriile bune și rele care se regăsesc în tractul gastrointestinal și nu numai că poate provoca probleme digestive serioase, ci și inflamații, alergii și schimbări de dispoziție.

1 din 3 persoane este afectată de candidoză. Zahărul și carbohidrații rafinați sunt doi vinovați majori prezenți în intesine, motiv pentru care dieta pentru candida presupune eliminarea zahărului adăugat, a alcoolului și a câtorva fructe și legume dacă au un indice glicemic mare.

Candidoza poate fi bucală sau vaginală

Candida poate apărea în cavitatea bucală, intestine, vagin și uneori chiar și sub unghii.

Dieta pentru candida presupune o fază de detox de câteva zile, urmată de câteva luni în care să elimini alimentele care pot produce candida. Brânza și cafeaua se numără printre acestea.

Mai apoi, trebuie să reintroduci aceste alimente treptat pentru a descoperi care dintre ele este un declanșator pentru problemele tale digestive, în speranța de a preveni simptomele inconfortabile pe viitor.

Te poți bucura în continuare de legume precum sparanghel, broccoli sau vânătă, sau fructe precum fructele de pădure, grepfruit.