Ridichea neagră oferă un gust deosebit salatelor, grație aromei sale ușor picante, și e folosită ca remediu tradițional în numeroase afecţiuni. Bogat în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, această legumă ajută la întărirea imunității, mai ales în sezonul rece. 

Siropul te scapă de răceală

Ridichea neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează atât tusea seacă, cât și cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat și copiilor. Se ia o ridichie neagră și se scobește în zona unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineața se bea siropul rezultat. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată la 250 ml de apă clocotită te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se strecoară și se beau câte 2 căni pe zi.

Protejează ficatul

Ridichea neagră protejează ficatul și contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producția și fluxul bilei și ocrotește vezica biliară. Cei care doresc o mai bună funcționare a ficatului pot să consume ridiche neagră cât mai des. Sucul proaspăt de ridiche se obține în storcătorul de legume și fructe. Se iau câte 4-5 lingurițe pe zi. 

Reglează tensiunea arterială

Datorită conținutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sanguină. Antioxidanții din ridiche scad nivelul colesterolului din sânge. 

Calmează stările de nervozitate

Ridichea contribuie la calmarea stărilor de nervozitate. O jumătate de pahar de suc îndulcit cu o linguriță de miere este cel mai bun tratament.

Ridichea poate avea efecte benefice în caz de insomnie. Se prepară din 100 g de ridiche o salată și se consumă seară de seară. 

Are proprietăți diuretice

O jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali. Pentru că stimulează eliminarea excesului de apă din organism, sucul este indicat în combaterea celulitei.

Bună în curele de slăbire


Ridichea neagră poate fi un aliat de nădeje în curele de slăbire, deoarece are un aport caloric scăzut. De asemenea, scade pofta de mâncare și nevoia de a mânca dulce și sărat.

Întărește rădăcina părului

Sucul de ridiche neagră întărește rădăcina părului și stimulează creșterea sa. Lichidul echilibrează secreția de sebum și dă părului un aspect lucios și ferm. Se rade o ridiche neagră și se pune la fiert cu 2 pahare de apă, timp de 30 minute. Se răcește, se amestecă cu un gălbenuș și se aplică pe păr, 2 ore. Se clătește și se spală cu șampon.

Atenție! Ridichea neagră poate provoca tulburări gastrointestinale, de aceea, nu este recomandată persoanelor ce suferă de hiperaciditate gastrică și de sindromul de colon iritabil.

Sursa