Erupții, prurit, interzicerea expunerii la soare – acestea sunt doar câteva probleme pe care le poate cauza dermatita, anulând toate bucuriile verii. Dermatita solară – sau alergia la soare – apare din cauza acțiunii razelor solare asupra pielii. Desigur, razele solare în sine nu pot provoca alergii, iar această reacție vorbește despre anumite probleme ale organismului.

Alergia la soare: cum să luptăm cu dermatita solară

Printre cauzele dermatitei solare se numără metabolismul incorect, scăderea imunității, deficitul de vitamine. În plus, asupra reacției pielii la razele ultraviolete pot influența produsele cosmetice și cele chimice folosite înainte de ieșirea la soare sau expunerea prea îndelungată la soare. Apropo, și frecventarea exagerată a solarului poate constitui un motiv de apariție a dermatitei. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atente!

Semnele principale ale alergiei solare sunt erupțiile cutanate și senzația de mâncărime. De regulă, acestea apar în zona gâtului, sub genunchi, între sâni sau pe abdomen. Pruritul se intensifică la soare.

Creme cu SPF

Regula principală în caz de dermatită solară este folosirea produselor conținând filtre SPF. Dacă ați avut vreodată alergie la soare, trebuie să folosiți creme de protecție solară pe tot parcursul verii.

Important! Dacă nu preveniți apariția dermatitei soare, admițând manifestarea ei permanentă, aceasta poate deveni cronică. Iar tratarea ei devine, cu fiecare dată, tot mai dificilă.

Consumul de apă

Pentru ca organismul să se adapteze mai ușor la soare, consumați câte 2 litri de apă în zilele de vară. Medicii afirmă că o cantitate suficientă de lichide sporesc funcțiile de protecție ale organismului în ceea ce privește alergiile.

Alergia la soare: cum să luptăm cu dermatita solară

Suportul ficatului

Dermatita solară, ca orice altă alergie, apare atunci când ficatul nu mai face față solicitărilor. La începutul sezonului însorit administrați complexe speciale pentru ficat, acestea vor ajuta organismului să nu permită manifestarea alergiilor la soare. Dacă nu sunteți un adept al complexelor de multivitamine, luați separat cure cu vitaminele A, B, C, D, E, F.

Alcoolul

Consumul de alcool în combinație cu soarele arzător poate cauza dermatita solară. Dacă sunteți la mare și doriți să beți un cocktail (sau mai multe), încercați să nu vă aflați în ziua respectivă sub razele directe ale soarelui. Optați pentru o terasă la umbră. Nu vă faceți griji, vă veți bronza și sub umbrelă, asigurându-vă o odihnă de calitate.

Alergia la soare: cum să luptăm cu dermatita solară

Unguentele

Dacă alergia la soare s-a manifestat deja, dar într-o formă ușoară, de regulă aceasta este combătută cu unguente pe bază de prednisolon. În caz de dermatită solară este mai bine să folosiți uleiuri și alte produse naturale. Acestea pot intensifica problema.

Dacă simțiți o mâncărime puternică, folosiți unguente împotriva alergiilor. Desigur, dacă alergia la soare s-a manifestat, trebuie să limitați la maximum contactul cu soarele până la vindecarea acesteia. Dacă boala progresează în pofida măsurilor preventive și a celor de prim ajutor întreprinse, adresați-vă obligatoriu la medic.

Sursa