Toți designerii spun, şi cu siguranță ai observat şi tu, că rochia, bluza, pardesiul şi încălțările trebuie alese în funcție de forma corpului. Dar ştiai că şi geanta trebuie aleasă tot în funcție de conformație? Sunt modele mai voluminoase sau mai mici, mai scurte sau mai înalte care, fără să ştii prea bine de ce, ți se potrivesc sau nu.
Atunci când găseşti o geantă drăguță în magazin, o pui pe umăr şi simți nevoia să te uiți în oglindă, să vezi cum îți stă. E perfect normal. Unele modele te pot avantaja, altele nu. Geanta este şi ea un accesoriu care îți completează ținuta şi este o adevărată ştiință să o alegi pe cea perfectă pentru tine. Mai întâi, identifică-ți forma corpului. Haideți să le luăm pe rând!
Forma triunghi. Trebuie să distragi atenția din jurul pieptului, iar pentru asta e bine să eviți gențile cu mânere scurte. Poți încerca geanta stil poştaş, care să ajungă în dreptul taliei.
Forma dreptunghi. Evită gențile pătrățoase, din materiale drepte, dure. Caută să-ți „îndulceşti” aspectul, astfel, orientează-te spre modele supradimensionate din materiale moi, care aduc în ținuta ta „curbe” şi „onduleuri”.
Forma pară. Sigur nu vrei să pui şi mai mult volum în zona şoldurilor şi a taliei. Pentru a echilibra balanța, geanta trebuie să aducă volum doar în partea de sus. Astfel, poartă genți cu curele scurte, care să nu cadă sub linia taliei.
Forma măr. Pentru a echilibra contururile corpului, foloseşte-te de geantă. Stai departe de modelele mici, cu bretele scurte. Gențile mari, din piele tare şi dură, sunt ideale pentru tine.
Forma clepsidră. Felicitări, eşti cea mai norocoasă! Ai putea să porți aproape orice model de geantă. Totuşi, e bine să nu alegi ceva care să-ți umbrească silueta. Optează pentru gentuțe plic sau genți de mână şi poartă-le cu ținute simple, pe talie.