Sfaturi utile:
Alegerea hainelor necesită o abordare foarte serioasă. De regulă, pe paginile unei reviste de modă vedem doar femei frumoase cu parametrii corpului de 90-60-90. Însă nu este tocmai așa. Nimeni nu este perfect – pur și simplu există femei, care își iubesc corpul și fac o alegere corectă a hainelor, luând în calcul particularitățile corpului său. Rețineți o regulă importantă: atunci când ascunzi unele defecte ale figurii, nu uitați să scoateți în evidență avantajele corpului.
În procesul de alegere al hainelor cu mărimea mai mare de 46 există câteva reguli, de care trebuie să ții cont atunci când îți completezi garderoba.
1. Lecții de desen
Desenul pe haină potrivit, care vizual face corpul mai slab – este dunga verticală, caroul diagonal și orice desene alungite pe verticală. Evitați desenele curbate și dungile orizontale – ele doar vor sublinia formele pline ale corpului.
2. Fără stratificare
Rochiile cu design stratificat și fustele asimetrice în mai multe straturi – nu este haina dvs. și cu siguranță trebuie evitată. Alegeți ceva elegant și minimalist: de exemplu o rochie care va sublinia talia sau o bluză dantelată la piept sau la mâneci.
3. Lungimea corectă
Cum determinați lungimea bluzei care vi se potrivește? Găsiți cea mai mare porțiune a șoldurilor și faceți 5 cm în sus și 5 cm în jos – acestea sunt lungimile optime pentru bluze sau cămăși. Lungimea fustei depinde de înălțimea tocului la pantofi. Varianta perfectă pentru femeile cu șoldurile mari – este fusta cu 5 cm mai joasă de genunchi plus încălțămintea tocului de 7-9 cm.
4. Încălțămintea
Nu vă sfiiți să alegeți încălțăminte de culori aprinse, care va atrage atenția. Străduiți-vă să purtați cât mai rar încălțăminte fără toc. Balerinii pot fi înlocuiți cu pantofi cu un toc de 5 cm. Nu purtați încălțăminte cu bot pătrat sau rotund – vizual acești pantofi scurtează din lungimea piciorului, în schimb botul ascuțit, dimpotrivă – î-l alungește.
5. Detalii importante
Excludeți din garderoba dvs. centurile late, ciorapii plasă, brățările late, mărgelele voluminoase și gențile mari. Atrageți atenție la culorile hainelor: alb, roz, creme – vizual măresc formele, iar culorile albastru, maro, roșu și negru - dimpotrivă, par să fii mai slabă. Acum învățăm să ascundem zonele problematice ale siluetei cu ajutorul hainelor alese corect.
Mînile și umerii plini
Mînile pline pot fi ascunse sub haine cu mîneca largă sau de trei sferturi . Sunt categoric interzise: mîneca bufantă și pernuțele de umeri. Nici epoleții deocrativi nu sunt accesoriul potrivit.
De asemenea, nu vă fie frică să purtați haine cu broderie sau un desen pe piept – acest lucru va sustrage atenția de la mînile pline. Dacă aveți umerii mai mari decât șoldurile, atunci vizual puteți echilibra silueta cu ajutorul unei fuste înguste ușor evazate în regiunea genunchilor în combinație cu bluze cu decolteu oval. Iar fustele înguste în partea de jos și maletele, dimpotrivă trebuie excluse din garderobă.
Sânii mari
Acordați prioritate haienlor din țesături într-o singură culoare, evitați aplicațiile sau broderiile, care atrag atenția la piept. De asemenea, optați pentru haine de culori închise în partea de sus a corpului și culori mai deschise în partea de jos. De exemplu, o bluză maro și o fustă bej. Forma decolteului trebuie să fie triunghiulară sau rotundă. Încă un sfat: puneți accentul pe talie cu ajutorul unei centuri, însă evitați totodată hainele mulate sau prea largi.
Șolduri pline
Scopul principal – echilibrarea siluetei. Acest efect poate fi obținut prin combinația hainelor de culoare închisă în partea de jos a corpului și celor de culoare deschisă în partea de sus. Fustele drepte cu dungă verticală, cardiganele cu decolteu în V, bluzele și cămășile lungi se potrivesc perfect pentru silueta dvs. Renunțați la top-urile scurte sau bolero, dar și la cardiganele cu centuri sau colane pe șolduri.
Evidențiați talia
Acest lucru poate fi făcut nu doar cu ajutorul unei centuri sau a unui colan. Faceți o combinație reușită dintre haine – acestea trebuie să fie culori și texturi contrastante. De exemplu, o fusta creion din lână și o bluză din mătase, o cămașă bej îngustă la talie și pantaloni gri.
Încercați să măsurați o fustă cu talia ridicată sau o rochie cu un top corset și fusta largă. Evitați rochiile mulate și bluzele din țesături artificiale. Optați pentru o tunică sau un sarafan cu talia înaltă.
Hainele care se potrivesc pentru acest tip de siluetă – sunt cele cu desen și în dungă verticală, dar și hainele care să accentueze talie. Picioarele pot fi vizual alungite cu ajutorul încălțămintei de culoare deschisă și pantaloni cu croială corectă. Este vorba de pantaloni drepți cu talia un pic ridicată sau blugi largi de la genunchi. Nu purtați bluze lungi cu fuste lungi sau invers – bluze scurte cu fuste mai sus de genunchi – acest lucru vizual micșorează statura. Și desigur, nu uitați de pantofii pe toc înalt sau platformă.