Svetlana Baltaga: Ce proceduri pentru față se pot face toamna

Svetlana Baltaga,
 medicul-cosmetolog
al centrului
”Secret of Beauty”

Toamna este cea mai bună perioadă pentru efectuarea unui șir de proceduri de întinerire și îmbunătățire a stării pielii. Consultantul nostru, medicul cosmetolog din cadrul centrului medical ”Secret of Beauty”, Svetlana Baltaga ne va relata, în continuare, despre cele mai populare și eficiente metode.

Peelingul chimic

Această procedură sporește sensibilitatea pielii la soare și frig, de aceea nu este recomandată vara sau iarna. Perioada de mijloc a toamnei se consideră a fi cea mai prielnică pentru efectuarea unui peeling chimic.

Peelingul îndepărtează stratul de suprafață al pielii și stimulează regenerarea acesteia. După intensitate, peelingul poate fi superficial, mediu și profund.

Peelingul de suprafață, în baza produselor cosmetice cu un conținut redus de acizi, se consideră a fi cel mai ușor și poate fi aplicat în condiții casnice. Acesta este eficient în cazul ridurilor mimice fine, uniformizează culoarea pielii și deschide puțin petele pigmentare.

Ridurile mai pronunțate, acneea și urmele acneei pot fi înlăturate doar cu ajutorul peelingului mediu, însă cicatricile și ridurile profunde necesită peeling profund. Acestea trebuie să fie efectuate doar în saloanele de frumusețe specializate sub stricta supraveghere a cosmetologului. Doar un profesionist poate evalua starea pielii dumneavoastră și vă poate recomanda peelingul de care, într-adevăr aveți nevoie.

Peelingurile sunt efectuate în cure (de regulă de la 3 la 6 proceduri) odată pe an. Dacă veți urma corect procedura, peelingul vă va asigura o piele netedă, strălucitoare și tânără.

Svetlana Baltaga: Ce proceduri pentru față se pot face toamna

Epilarea cu laser și fotoepilarea

Dacă doriți să vă debarasați pentru totdeauna de firele de păr de pe față și corp, toamna este cea mai bună perioadă, întrucât, aceste proceduri sunt categoric contraindicate vara. Soarele poate provoca hiperpigmentarea pielii.

Epilarea cu laser și fotoepilarea reprezintă metode de îndepărtarea a firelor de păr nedorite care acționează asupra foliculului de par cu fascicule laser complexe de diferit spectru. Până nu demult, cu ajutorul acestei metode se puteau elimina definitiv doar firele de păr întunecate. Astăzi, însă, procedura poate fi efectuată pentru orice tip de păr: închis și deschis.

În pofida faptului că epilarea cu laser și fotoepilare sunt două proceduri care seamănă între ele prin metoda de acțiune și rezultatul final, ele au un șir de diferențe.

Ambele proceduri se efectuează în cure. În mediu, este necesar de a aplica între 6 și 10 proceduri cu pauze de o lună. Numărul total al procedurilor, necesar pentru eliminarea definitivă a firelor de păr, este mult mai mic în cazul epilării cu laser decât în cazul fotoepilării, însă, durata procedurii este mai mare.

O problemă foarte răspândită, cu care se confruntă mai multe femei – petele pigmentare pe față. Ele pot fi înnăscute (pistrui) sau dobândite – în rezultatul influenței nocive a razelor solare asupra pielii, unele boli (de ordin ginecologic, tiroidiene, hepatice și altele), sarcină sau chiar utilizarea incorectă a produselor cosmetice.

Dacă pigmentarea nu este înnăscută, întâi de toate, este foarte important de a clarifica care este cauza apariției acesteia. În acest sens, se impune necesitatea de a face mai multe analize dar și de a consulta medicul. Dacă nu este înlăturată cauza, nici un fel de produse cosmetologice sau proceduri nu vor fi pe măsură să îndepărteze definitiv petele pigmentare de pe față.

Acum, multe companii cosmetologice lansează produse cu efect de înălbire. De regulă, în componența lor intră hidroxiacizi (АНА), cum ar fi glicolic, lactic, citric, tartric, și alții, de asemenea, gidrohion, acid kojic, extracte din plante și uleiuri esențiale. Însă, de cele mai multe ori, pigmentarea serioasă pielii nu poate fi înlăturată acasă de sine stătător, în aceste cazuri, ne vin în ajutor procedurile de salon. Printre cele mai populare se numără pelingul chimic, mezoterapia și biorevitalizarea. Despre peelingul chimic am vorbit, deja, mai sus. De aceea, acum vom vorbi despre mezoterapia și biorevitalizarea.

Mezoterapia - presupune administrarea injecțiilor cu vitamine în stratul de mijloc al epidermei. Această procedură are un spectru larg de acțiune. Este pe măsură să înlăture ridurile fine, steluțele vasculare, cicatricile și, evident, petele. Procedura se efectuează în cure – de circa 10 ori.

Biorevitalizarea - încă o procedură care luptă de minune împotriva petelor pigmentare. Pacientului i se injectează în epidermă acid hialuronic, deficitul căreia și generează apariția petelor pigmentare și alte probleme ale pielii. După procedură, pacientul sesizează imediat rezultatul, care este vizibil. Se îmbunătățește culoarea pielii, iar petele pigmentare dispar.

Pentru înlăturarea petelor pigmentare persistente este necesară aplicarea procedurilor mult mai serioase cum ar fi azot lichid, șlefuirea cu laser și dermabraziune.

Svetlana Baltaga: Ce proceduri pentru față se pot face toamna

Fotoîntinerire cu laser

Fotoîntinerirea este o procedură medicală pentru față și care ar trebui făcută toamna. În timpul procedurii, pielea este prelucrată cu laserul. Fotoîntinerirea ajută la înlăturarea mai multor defecte ale pielii: ridurile fine, steluțele vasculare, reduce grăsimea de pe față, îngustează porii, îmbunătățește culoarea pielii și o face mai  elastică.

Efectul procedurii se menține doi ani. Fotoîntinerirea cu laser se efectuează în cure. Numărul procedurilor necesare este determinat de medicul cosmetolog. Însă, deja, după 2-3 ședințe puteți vedea îmbunătățirile semnificative ale pielii. Fotoîntinerirea cu laser se recomandă după vârsta de 25 de ani.

Pentru toate procedurile menționate mai sus există contraindicații, cum ar fi – sarcina și alăptarea, număr mare de alunițe pe corp, administrarea de antibiotice și altele. De aceea, înainte de a recurge la o metodă sau alta, întotdeauna, consultați medicul dumneavoastră. 

Svetlana Baltaga: Ce proceduri pentru față se pot face toamna