Șamponul fără sulfați – este în vogă în procesul de îngrijire a părului. În prezent, majoritatea brandurilor de orice categorie de preț neapărat au în sortiment câteva produse, care nu conțin sulfați. Astăzi vă vom povesti, care sunt avantajele și dezavantajele acestor șampoane.

Șampoane pentru păr fără sulfați: pro și contra

Cei mai nocivi sulfați sunt considerați Lauril Sulfat de sodiu (SLS) și Lauril Sulfat de Amoniu (ALS). Aceste componente sunt eficiente în procesul de curățare și îndepărtare a murdăriei. Acestea însă nu trebuie lăsate pe piele pentru mult timp, deoarece ambele substanțe sunt toxice. Din acest motiv, în ultima perioadă, șampoanele fără sulfați devin tot mai populare.

Haideți să vedem care sunt avantajele și dezavantajele șampoanelor fără sulfați.

Avantajele șampoanelor fără sulfați:

* Este imposibil să speli integral sulfații. Acumulându-se pe pielea capului și pe păr, această substanță poate provoca iritarea pielii și chiar alergie. Folosind șampoanele fără sulfați, puteți evita aceste probleme.

- Componentele naturale de curățare (de regulă acestea sunt produse obținute în urma fermentării nucilor de cocos și sunt desemnate pe etichetă ca Coco Glucoside, Sodium Cocoy Glutamate и Disodium Cocoyal Glutamate ) ale șampoanelor fără sulfați se spală foarte ușor de pe păr și pielea capului, fără a distruge stratul de protecție a epidermei.

- Părul vopsit își păstrează culoarea, grație structurii ingredientelor naturale. 

- Utilizarea șampoanelor fără sulfați face ca părul să nu fie pufos, deoarece cuticula părului nu este supusă unui efect mecanic dur, în rezultatul căruia structura părului rămâne netedă.

* Nu se poate folosi șamponul cu sulfați dacă v-ați făcut îndreptarea părului cu cheratină. Sulfații spală substanțele, care asigură îndreptarea părului, iar după 3-4 spălări efectul va dispărea complet.

* Folosirea șampoanelor fără sulfați contribuie la revitalizarea podoabei capilare și hrănirea părului cu substanțe nutritive.

Șampoane pentru păr fără sulfați: pro și contra

Dezavantajele șampoanelor fără sulfați:

* Șampoanele fără sulfați nu pot spăla bine rămășițele de silicon. Este actual pentru persoanele, care folosesc activ produse pentru aranjarea părului. Cu astfel de șampoane este imposibil să spălați rămășițele de fixativ sau gel.

* Șampoanele fără sulfați de asemenea nu pot face față mătreții. Șampoanele cu sulfați, dimpotrivă, mai bine spală pielea capului, iar asta înseamnă, că componentele active ale șamponului împotriva mătreții pătrund mai adânc și acționează mai eficient împotriva ciupercii.

* Pentru a spăla bine părul lung și des, va trebuie să aplicați de câteva ori șamponul fără sulfați, iar asta presupune cheltuieli mai mari. - Pentru amatorii de spumă, șampoanele fără sulfați vor fi o dezamăgire, pentru că practic nu fac spumă. Iar pentru a face spumă, va trebui să aplicați șamponul pe toată lungimea părului și pentru câteva secunde să țineți părul sub duș. - Dacă doar ați început să folosiți șamponul fără sulfați, veți remarca că părul nu are volum. Asta pentru că atunci când începeți să folosiți produsele respective, părul are nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul produs și a restabili nivelul de aciditate, care a fost distrus de sulfați. Perioada de adaptare poate dura cca o lună.