

În sezonul cald, observăm că după epilare se formează mici pete roșii, ca niste puncte, în locurile unde au fost rădăcinile firelor de păr. Acest lucru se datorează porilor deschiși din cauza căldurii. Iritațiile după epilare pot apărea indiferent de metoda folosită pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite. Pielea sensibilă este în special expusă riscului de iritație cutanată, însă orice tip de piele se poate confrunta, la un moment dat, cu o asemenea iritație.
Indiferent de anotimp, este important să știm că, pentru a evita iritațiile și punctele roșii inestetice, porii și capilarele trebuie să fie cât mai reduse. În acest mod, firul de păr este smuls fără a forța prea mult rădăcina, iar porii rămași nu se inflamează suplimentar.
Dacă totuși te-ai ales cu o piele iritată după epilat, încearcă să nu o agresezi și mai mult încercând să scapi de pete. Produsele cosmetice sau dușurile repetate nu vor face decât să înrăutățească situația.
Folosește timp de 2-3 zile geluri de dus și loțiuni ușoare, delicate, create pentru piele sensibilă sau pentru bebeluși. Pulverizează de câteva ori pe zi apa termală, care are rol de calmare.
Dacă problema persistă, indiferent ce măsuri iei înainte sau după epilare, discută cu un medic dermatolog care te va ajuta să gestionezi mai bine situația.
Fă-ți un duș rece sau aplică comprese cu gheață – dacă trebuie să mergi la un eveniment în ziua în care te-ai epilat și nu poți masca nicicum iritația cu ajutorul hainelor, încearcă compresele cu gheață sau un dus rece. Când intră în contact cu apa rece, pielea se răcorește instantaneu, iar senzația de mâncărime dispare. Mai mult decât atât, porii se închid și iritația devine mai puțin vizibilă.
Prepară o pastă din pulberea de aspirină – dacă iritația este într-o zonă sensibilă precum muchia piciorului sau axila, poți folosi aspirina pentru a accelera procesul de vindecare. Aspirina are proprietăți antiinflamatoare, care calmează senzația de mâncărime/ usturime de la nivelul pielii, grăbind totodată procesul de vindecare. Pisează câteva capsule de aspirină, amestecă-le cu apă și aplică pasta obținută pe zona cu probleme.
Aplică ovăz – și ovăzul conține substanțe antiinflamatoare și are capacitatea de a calma iritațiile cutanate. Poți pune tărâțe din ovăz în cadă plină cu apă, pentru ca apoi să îți faci o baie relaxantă, care va contribui la vindecarea iritațiilor de la nivelul pielii. De asemenea, poți prepara o pastă din tărâțe de ovăz și apă, pe care să o aplici pe zonele cu probleme.