Problemă de toamnă-iarnă: se electrizează părul? Să discutăm soluțiile cum să scapi de aceasta

Problemă de toamnă-iarnă: se electrizează părul? Să discutăm soluțiile cum să scapi de aceasta

-
//
30.09.2016

Multe femei se confruntă cu problema electrizării părului, în special în perioada rece a anului, când folosesc accesorii pentru cap. Dar aceasta nu este unica și principala cauză a electrizării. Deseori părul devine neascultător, se lipește de pieptene și se împrăștie în toate părțile, din cauza avitaminozei. Trebuie să îngrijim corect părul, căci este principala podoabă a femeii, care dezvăluie starea sănătății și modul de viață a acesteia.

Problemă de toamnă-iarnă: se electrizează părul? Să discutăm soluțiile cum să scapi de aceasta

Cauzele electrizării părului

Când părul nu este electrizat, nu îl puteți să-l atingeți, să-l aranjați, să-l adunați. Uneori, chiar după o simplă atingere, auziți slabe pocnituri. Aceasta are loc din cauza electricității statice, care apare în urma frecării sau atingerii firelor de căciulă, haine sau chiar se ating una de alta. Cauzele principale ale electrizării sunt:

  • lipsa în organism a vitaminelor și mineralelor;
  • aerul uscat;
  • excesul de soare și apă de mare sărată, precum și temperaturile scăzute, zăpada și ploaia;
  • accesoriile pentru cap;
  • pieptenele ales incorect;
  • vopsirea și permanentul;
  • utilizarea föhnului.

În legătură cu acești factori, părul se deteriorează, slăbește, devine uscat și își pierde strălucirea. Unele femei luptă cu această problemă cu ajutorul  spray-urilor și antistaticilor. Acțiunile oferă un efect temporar. Trebuie de luptat, mai bine, cu cauza electrizării. De aceea e importantă îngrijirea corectă a părului.

Cum alegem peria

Instrumentul principal de îngrijire a părului, pe care îl utilizăm în fiecare zi, este peria. Ea are o influență enormă asupra părului. Pentru a evita electrizarea, trebuie de ales  perii cu fire naturale. Evitați utilizarea periilor din plastic, cu toate că sunt igienice și ușor de întreținut. Acestea pot fi înlocuite cu perii din carbon sau silicon.

Cea mai bună variantă este pieptenul din lemn. Nu produce energie statică, însă trebuie îngrijit cu minuțiozitate. Lemnul se îmbibă cu apă, deci pieptenul trebuie ținut într-un loc uscat. Coaforii ne îndeamnă să nu utilizăm zilnic perii cu ace de metal. Acestea se potrivesc doar pentru aranjare.

Problemă de toamnă-iarnă: se electrizează părul? Să discutăm soluțiile cum să scapi de aceasta

Alegem föhnul

Nu întotdeauna avem timp să ne uscăm părul în mod natural. De aceea apelăm la föhn. Utilizarea frecventă a acestuia este una dintre principalele cauze de electrizare a părului, de aceea trebuie ales cu atenție. Dacă nu puteți renunța la föhn totalmente, vă vine în ajutor föhnul cu ionizator. Este perfect pentru toate tipurile de păr și va proteja părul de fragilitate, uscare și electrizare. De asemenea, există föhnul cu turmalină, care, la încălzire, elimină mai mulți ioni negativi decât cel cu ionizator. Sunt mai scumpe  și se folosesc cu preponderență în saloanele de înfrumusețare. Acest tip de föhn oferă părului strălucire naturală și nu electrizează părul.

Sfaturi utile

Pentru frumusețea și sănătatea părului, trebuie să alegeți cu atenție produsele de îngrijire. Părul trebuie spălat cu apă nu mai fierbinte de 40 de grade. Alegeți șamponul în corespundere cu tipul de păr. Optați pentru șamponurile cu componente naturale. Clătiți un balsam-condiționer după spălare, care va netezi solzii părului și va oferi un aspect îngrijit, mătăsos și ascultător.      

Puteți folosi spumă și spray-uri pentru aranjare cu efect antistatic. Se aplică înainte de pieptănare, pe părul uscat. Pentru a  evita electrizarea, trebuie să clătiți părul cu apă minerală sau cu ceai negru tare. Dacă aveți părul deteriorat și aveți nevoie să arătați bine imediat, stropiți peria cu antistatic – vă va ajuta urgent să ameliorați situația.

În saloanele de înfrumusețare, specialiștii  vă pot efectua procedura de laminare, prin care vă vor îndrepta părul și vor repara toate fisurile firului. Părul va deveni mai des și mai greu și va căpăta un aspect mai sănătos. Efectul durează una-două săptămâni. 

Problemă de toamnă-iarnă: se electrizează părul? Să discutăm soluțiile cum să scapi de aceasta

Măști și uleiuri eterice

Dacă combină toate procedurile de mai sus cu utilizarea măștilor vitaminizatoare, efectul nu se va lăsa așteptat:

  • Rețeta 1. Două gălbenușuri  se amestecă cu o linguriță de ulei de ricin încălzit. Aplicați pe păr și clătiți după 25-30 de minute.
  • Rețeta 2. Se încălzește ulei de măsline pe baie de abur. Turnăm în ulei 3-4 picături de vitamina E  și adăugăm o linguriță de miere. Aplicați masca pentru 15-20 de minute.
  • Rețeta 3. Un efect deosebit împotriva electrizării îl are uleiul de rozmarin combinat, în cantități proporționale, cu uleiul de ricin. În amestec puteți adăuga o linguriță de scorțișoară. Aplicați masca pentru 15-20 de minute.

Fiecare dintre măștile propuse trebuie distribuită uniform pe păr, puneți o căciuliță specială sau un săculeț, înfășurați cu un prosop pentru a asigura temperatura optimală.

Electrizarea poate fi eliminată cu ajutorul uleiurilor de lavandă, trandafir, ylang-ylang și eucalipt. Nu uitați însă că uleiurile nu pot fi aplicate în stare pură. Adăugați câteva picături în șampon sau în balsamul de păr ori în apa în care vă clătiți părul.  

Sursa