Probabil că fiecare femeie își dorește să arate bine, să aibă o siluetă frumoasă și un abdomen plat. Dar de la vis la realitate se dovedește a fi o cale foarte lungă și anevoioasă. Chiar dacă nu e mare lucru să adaugi câteva kilograme, când e vorba de le dat jos, situația se complică. Cel mai greu  se pare că e să slăbești în regiunea abdomenului. 

În pofida tuturor exercițiilor, uneori este extrem de dificil să scăpăm de grăsimea de pe abdomen, care, pe lângă aspectul inestetic, ne poate afecta și sănătatea, favorizând apariția unor afecțiuni precum: diabetul, boli de inima, atac de cord, dar si demența.  

„Grăsimea abdominală nu dăunează doar din punct de vedere estetic, ci și în privința stării de sănătate. Ea se numără printre cauzele unor afecțiuni precum diabetul de tip II sau bolile cardiovasculare. Din acest motiv, reducerea stratului de grăsime de pe abdomen are beneficii semnificative”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Nutriționistul vine și cu niște recomandări care ar putea să-ți prindă bine dacă și tu vrei să scapi cât mai rapid de „colăceii” din jurul burții.

Evită zahărul și băuturile îndulcite cu zahăr
Zahărul este jumătate glucoză și jumătate fructoză. Când mâncăm prea mult zahăr (fie că e vorba de dulciuri sau băuturi îndulcite), ne supraîncărcăm ficatul.

Încearcă să minimizezi cantitatea de zahăr din dietă și ia în considerare eliminarea completă a băuturilor cu zahăr. Vorbim aici despre băuturi răcoritoare cu zahăr, sucuri de fructe și diverse energizante. Sucurile de fructe nu sunt recomandate, dar fructele ca atare sunt extrem de sănătoase și conțin o mulțime de fibre care atenuează efectele negative ale fructozei”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Mănâncă mai multă proteină pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen
Încearcă să incluzi în meniul tău zilnic produse precum: cum ar fi ouă, pește, leguminoase, nuci, carne și produse lactate, care au un conținut bogat de proteine.

Proteina este unul dintre cei mai importanți macronutrienți pentru pierderea în greutate. Cercetările arată că reduc poftele și stimulează metabolismul. Dacă ai ca obiectiv scăderea în greutate, proteinele trebuie să se regăsească în dieta zilnică. Ele nu doar că te ajută să pierzi kilograme, ci sunt foarte eficiente atunci când este vorba despre reducerea grăsimii abdominale.”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Mănâncă mai puțini carbohidrați
În afară de zahăr, e bine să excluzi din alimentația ta și alte produse bogate în carbohidrați: pâinea albă, pastele făinoase, produsele de patiserie etc.

Consumul de cât mai puțini carbohidrați este o modalitate foarte eficientă de a pierde în greutate. Lucru de altfel demonstrat științific prin numeroase studii. Atunci când reduci cantitatea de carbohidrați, pofta de mâncare scade și slăbești. Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați reduc, de asemenea, retenția de apă. Asta înseamnă că poți vedea rezultate pe cântar chiar din primele zile. În plus, consumul scăzut de carbohidrați reduce grăsimea de la nivelul abdomenului și din jurul organelor.”, spune specialistul.

Consumă alimente bogate în fibre pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen
Consumul de fibre poate ajuta la pierderea în greutate. Este însă foarte important tipul de fibre. Fibrele solubile și vâscoase sunt cele care au cel mai mare efect asupra greutății. Ele ajută la reducerea apetitului și oferă o senzație de sațietate mai îndelungată. Legumele și fuctele reprezintă o sursă excelentă de fibre. De asemenea, leguminoasele și unele cereale, cum ar fi ovăzul integral. Recomand și consumul de quinoa, semințe de chia, năut, linte, dar și ciocolată neagră în cantități mici”, adaugă specialistul.

Tu cum scapi de grăsimea abdominală?

Citește și: Cât de frumoși sunt! Antonia și Alex Velea - într-o fotografie de familie în formulă completă

Citește și: Rutina zilnică a unei mame cu 7 copii. Marina Cârnaț „Ei mă ajută mereu să am dispoziție bună...”