Un nou studiu realizat de cercetătorii Universității Cincinnati arată că persoanele care arată bine au mai puține șanse să se îmbolnăvească spre deosebire de persoanele mai puțin atractive. Mai exact, femeile frumoase au mai puține șanse să se îmbolnăvească.
La studiu au luat parte 15.000 de subiecți cu vârste cuprinse între 24 și 35 de ani și este primul care sugerează o legătură între sănătate și nivelul de atractivitate. Subiecții au fost aleşi folosind drept etalon o „scară a atractivității” care avea următoarele opțiuni de evaluare: foarte atractiv, deloc atractiv, moderat atractiv.
Femeile frumoase, mai puțin predispuse bolilor
Rezultatele generale ale studiului au demonstrat că există o corelație între frumusețea fizică şi riscul de îmbolnăvire. Astfel, riscul de a avea colesterol mărit era mai scăzut cu 13% la bărbații care au fost evaluați ca fiind foarte atractivi. Riscul de tensiune arterială era mai scăzut cu 20%, riscul de depresie cu 15%, riscul de ADHD cu 23% şi riscul de balbism cu 21%.
În rândul femeilor frumoase, riscul de a avea hipertensiune era mai scăzut cu 21%, riscul de a face diabet cu 22%, iar riscul de a suferi de astm era mai scăzut cu 12%. Rezultatele au mai demonstrat şi existenţa unei legături între gradul de atractivitate şi apariția bolilor psihice, mai ales în cazul femeilor. Astfel, în cazul femeilor frumoase riscul de a sufieri de depresie era cu 17% mai scăzut decât în cazul femeilor moderat atractive, în timp ce riscul de ADHD era cu 18% mai mic. De asemenea, studiul a arătat că femeile şi bărbaţii mai puțin atrăgători aveau şanse mai mari să nu îşi găsească un partener şi să aibă copii, comparativ cu femeile şi bărbații care arată bine.