Rimelul waterproof sau rezistent la apă este foarte util, mai ales în zilele ploioase, emoționante sau extrem de călduroase. Face față transpirației, lacrimilor, dar este nu este recomandat a se purta în fiecare zi.

Rimelul waterproof se prinde de gene, deoarece conține o substanță chimică numită dimeticon copoliol. Aceasta este derivată din silice şi respinge apa, adăugând un plus de strălucire. Copicolul şi siliconul dimeticon sunt ambele pe bază de grăsime, ceea ce înseamnă că apa nu se va amesteca sau nu va interfera cu produsul, făcându-l să se întindă. Din nefericire, rezistența sa poate crea unele probleme nedorite atunci când este utilizat în mod regulat.

Îți creşte riscul de rupere a genelor

Tocmai atuul rimelului waterproof se poate transforma în slăbiciunea produsului. Ingredientele se pot usca, iar aceasta face ca genele să devină fragile şi să se rupă cu uşurință. Mai mult, din cauza formulei sale rezistente la apă, rimelul este greu de îndepărtat.

Face demachierea mai dificilă

În încercarea de a îndepărta machiajul, îndeosebi rimelul de pe gene la finalul zilei, este posibil să observi că produsul rezistent la apă nu dispare aşa uşor. Ca urmare a frecării excesive cu şervețele demachiante de față sau cu dischete de bumbac nu va face altceva decât să crească riscul de a deteriora genele pe termen lung.

Nu renunța complet la rimelul waterproof!

Dacă ți-e teamă de efectele pe termen lung ale aplicării frecvente a unui rimel rezistent la apă, nu este cazul să-l eviți total. Îl poți păstra pentru ocazii speciale în care emoția îți poate aduce lacrimi în ochi, pentru sărbători şi zilele în care mergi la sală şi vrei să arăți bine, chiar dacă vei transpira. În orice caz, renunță să recurgi la acesta în fiecare zi, pentru a avea gene sănătoase şi frumoase.