Decidem să ne facem breton, conducându-ne de principiul ”vreau” sau ”a venit timpul să schimb ceva”. Hair-stiliștii au la acest capitol o viziune proprie. ELLE a aflat cum alegi bretonul potrivit pentru forma feței. Și oare este nevoie de acest breton? Da, dacă dvs. bifați unul din următoarele puncte:

1. Bretonul corect face forma feței practic ideală, adică ovală.

2. Bretonul scoate în evidență ochii.

3. Ascunde ridurile transversale de pe frunte, lucru care transformă bretonul în cea mai accesibilă și inofensivă terapie anti-age.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

Atunci când doriți să vă faceți breton, frizerul studiază structura părului și chiar ia în calcul tipul de piele (excesul sebumului de pe frunte va micșora perioada de ”prospețime a bretonului”). Cel mai important criteriu însă rămâne forma feței. Există 7 variante principale care pot fi combinate. De exemplu, fața poate fi rotundă de la frunte până la maxilarul inferior, cu barba ascuțită sau maxilarul pătrat. În acest caz, alegeți bretonul în funcție de geometria dominantă sau cea care se potrivește ambelor forme. Pentru ați fi mai ușor în alegerea bretonului corect am pregătit o descriere detaliată cu imagini a celebrităților care poartă breton pentru dvs. și stilistul dvs.

FAȚA ROTUNDĂ

SCOPUL: alungirea feței

Decizie corectă: Bărbia mică, fruntea îngusta, obrajii proeminenți. Acestea sunt elementele unei fețe rotunde. Pentru această forma este recomandat un breton lung, pentru a crea senzația de flexibilitate și finețe. Bretonul lung se realizează cu o cărare adâncă, pe o parte.

Decizia incorectă: bretonul subțire sau prea lung, tunsoarea prințesei Diana, bretonul care începe de la creștetul capului.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

FAȚA OVALĂ

SCOPUL: de a nu strica ceea cu ce te-a înzestrat natura.

Decizie corectă: Dacă te numeri printre norocoasele cu o formă ovală a feței, poți adopta orice fel de breton, pentru că acest tip de formă a feței este cel mai echilibrat dintre toate. Poți alege un breton lung, extrem de versatil, un breton scurt și chic sau un breton într-o parte, pentru un aer romantic.

Decizie incorectă: bretonul drept lung și des sau sub formă de arcă îngreunează fața și ascunde ochii. De asemenea nu vi se recomandă microbretonuri (foarte scurte).

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

FAȚA LUNGĂ

Verticala depășește considerabil orizontala. Fruntea, pomeții și bărbia sunt de aceeași lățime.

SCOPUL: Tăierea vizuală a verticalei.

Decizie corectă: Fețele lungi sunt create pentru purtarea bretonului. Fața va fi scurtată de bretonul, care acoperă integral fruntea sau marea parte a acesteia. Bretonul drept creează o linie orizontală, care extinde fața – optați pentru un breton des și drept, care un pic acoperă sprâncenele.

Decizie incorectă: Orice tip de breton scurt, precum și ”cortina” până la bărbie alungesc și mai mult fața.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

TRIUNGHI (PARĂ)

Fața de formă triunghiulară este caracterizată printr-o frunte îngustă și maxilar lat.

SCOPUL: Extinderea părții de sus și îngustarea părții de jos a feței.

Decizie corectă: Bretonul drept și des care acoperă sprâncenele sau cu marginea curbată oferă o ”greutate” în plus părții de sus a feței. Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unui breton foarte rar, cu condiția că acesta va rămâne lung. Bretonul neapărat trebuie să fie mai jos de maxilare, pentru a scoate în evidență partea respectivă a feței. Bretonul lung franjurat (sau la nivelul ochilor sau a bărbiei) ”strică” triunghiul și alungește fața.

Decizie incorectă: Evitați cărarea dreaptă – aceasta va sublinia și mai mult forma triunghiulară a feței. Buclele vor oferi un volum în plus.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

TRIUNGHI RĂSTURNAT

Fața care are forma unui triunghi răsturnat are fruntea cea mai lată, iar bărbia îngustă (de regulă ascuțită).

Scopul: mascarea părții masive de sus sau crearea unei iluzii de lățime în partea de jos feței.

Decizie corectă: Bretonul ascunde perfect fruntea lată. De exemplu, un breton calibrat cu o lungime până la maxilare sau aranjat după ureche. Bretonul drept cu lungimea până la nas sau ”cortina” cu cărare dreaptă acoperă fruntea parțial, echilibrând partea de sus și cea de jos.

Decizie incorectă: Bretonul foarte rar sau cel lung scot în evidență bărbia. Bretonul lung și drept îngreunează partea de sus a feței, iar șuvițele prea scurte deschid fruntea lată.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

PĂTRAT SAU DREPTUNGHI

Totul este foarte simplu: lungimea și lățimea pătratului sunt egale, dreptunghiul ale lungimea un pic mai mare. Caracteristicile distinctive ale ambelor forme - maxilarul unghiular ”greu”.

SCOPUL: crearea iluziei unei fețe rotunde

Decizie corectă: bretonul ca la Brigitte Bardot ascunde fruntea din ambele părți, făcând fața mai rotundă. Bretonul des franjurat spre deosebire de bretonul drept nu dublează orizontala de jos. Acest tip de breton se combină bine cu părul lăsat pe spate dar și strâns într-o coadă de cal (în acest caz lăsați câteva șuvițe în față). Dacă aveți o tunsoare bob sau bob lung optați pentru un breton lung și oblic.

Decizie incorectă: Bretonul drept de orice lungime și grosime va scoate în evidență linia maxilarului.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

FAȚA DIAMANT (ÎN FORMĂ DE ROMB)

SCOPUL: tăierea vizuală a verticalei

Decizie corectă: Femeile care au forma feței alungită au oasele feței, maxilarul și bărbia destul de proeminente. Specialiștii recomandă un breton rotunjit, pentru a realiza o structură uniformă a chipului.

Decizie incorectă: orice tip de breton scurt și mai mult alungesc fața.

Cum alegem bretonul potrivit pentru forma feței

FAȚA ÎN FORMĂ DE INIMĂ

Pentru femeile cu fața în formă de inimă, bretonul franjurat este cea mai bună alegere, pentru că stabilește un echilibru vizual, punând în evidență partea centrală a chipului, în special ochii.