mamaplus

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile care se epilează cu lama de ras

0
//
08.02.2021

Prima femeie care s-a epilat pe picioare pentru a arăta bine în ciorapii de nylon a fost o studentă americană, despre care s-a scris chiar și în ziare în anul 1920. Patruzeci de ani mai târziu, peste 90% dintre femeile sub 45 de ani se epilau pe picioare, iar moda asta se răspândise în întreaga lume. Chiar dacă în prezent există și opțiunea de epilare definitivă, sunt foarte multe femei care apelează doar la metoda clasică. De cele mai multe ori însă, femeile comit unele greșeli, care ar putea fi evitate.

NU ai răbdare

Dacă obișnuiești să te razi pe picioare imediat ce ai ieșit de la duș sau în timp ce faci baie, ar fi bine să renunți. Ai puțină răbdare și așteaptă câteva minute după ce ai ieșit din baie pentru a da cu lama pe picioare. Apa caldă va înmuia firele de păr și va deschide foliculii, făcând epilarea mai simplă și mai rapidă.

Alegi momentul nepotrivit

Multe femei se trezesc de dimineața pentru a-și “aranja” picioarele și să arate bine când ies pe ușă. GREȘIT! Cel mai bun moment să te epilezi este înainte de culcare. În timpul somnului, picioarele se umflă, iar părul se “ascunde” în interiorul foliculilor.

NU folosești spuma de ras

Săpunul și apa nu îți sunt de folos când îți razi părul de pe picioare. Lama îți vă distruge pielea. Chiar dacă te grăbești, gelul sau spuma de bărbierit sunt de mare ajutor. Iar dacă ai ceva împotriva lor, încearcă balsamul de păr.

Folosești aparatele de ras clasice

Deși cele mai multe femei folosesc aparatele clasice de ras, mai bune sunt cele cu 3-4 lame. Nu doar că vei scăpa mai rapid de părul nedorit, însă vei fi mai puțin predispusă la iritații.

NU schimbi lamele

În momentul în care observi că lamele nu mai taie cum tăiau odată sau te iriți după epilare, înseamnă că trebuie să le schimbi. Dacă nu faci asta te expui apariției infecțiilor cutanate.

Tragi în direcția greșită

Rezultatele vor fi fantastice dacă treci cu lama în sensul creșterii firelor de păr și nu invers. Acest truc simplu va proteja pielea de iritații, roșeață și mâncărimi.

NU îți pregătești pielea pentru epilat

Înainte de epilare, folosește un exfoliant natural (sare, zahăr), care va scoate la “lumină” firele de păr crescute sub piele. Vei observa imediat diferența.

Folosești aparate de ras pentru bărbați

Aparatele de ras pentru bărbați nu sunt potrivite pentru femei, deci nu sunt mai bune să îți epilezi picioarele. Ele au fost create pentru “curbele” feței masculine și nu pentru picioarele sau zona chilotului la femei. În plus, părul bărbatului este mult mai gros și mai aspru decât cel al unei femei, deci lamele sunt mai puternice.