Băile fierbinți nu doar relaxează (în special după o zi grea de muncă), ci și influențează pozitiv asupra stării pielii și a organismului în general. Vă invităm să faceți o baie folositoare, ușor de realizat în condiții de casă.

Băile – aromate şi benefice. 6 rețete pentru frumusețe și sănătate

1. Baie cu miere

Baia cu miere hidratează, emoliază și calmează excelent pielea. Astfel de băi sunt recomandate în special persoanelor cu piele uscată. Pentru a pregăti o baie cu miere, turnați o cană de miere lichidă în cadă. Mierea poate fi amestecată și cu lapte praf.

2. Baie cu lapte

Dacă vreți să eliminați stresul, faceţi băi cu lapte! Băile cu lapte relaxează, precum și hidratează și hrănesc pielea. Pentru pregătirea acestora nu trebuie decît să dizolvați 1-2 litri de lapte în apă caldă, să adăugați 3 linguri de miere și 1,5 pahare de sare de mare. Garantăm că pielea dumneavoastră va deveni la fel de fină ca a unui bebeluș.

3. Baie cu cafea

Dacă vreți să pregătiți o baie antistres și tonifiantă, adăugați cafea! Cafeaua crește, de asemenea, tonusul și elasticitatea pielii. Pentru ca baia să fie folositoare și să nu dăuneze, folosiți obligatoriu cafea naturală măcinată (nu instant). Cea mai simplă rețetă este să adăugați în apă o cană de cafea tare fără zahăr și câteva picături de ulei de portocale.

Băile – aromate şi benefice. 6 rețete pentru frumusețe și sănătate

4. Baie cu mentă

Baia cu mentă are un efect curativ: ajută în lupta cu stresul și insomnia, precum și îndepărtează eficient durerile de cap. Băile cu ierburi trebuie luate după o baie obișnuită, pentru ca pielea să fie curată, iar efectul benefic asupra organismului să fie maxim. Pentru pregătirea băii cu mentă, puneți 5 linguri de frunze mărunțite de mentă într-un săculeț de tifon, pe care legați-l de robinet în așa fel încât apa fierbinte să curgă prin el. Sau turnați apă clocotindă peste 5 linguri de mentă, lăsați să se infuzeze 30 de minute, strecurați și turnați infuzia în cada de baie.

5. Baie cu scorțișoară

Baia caldă cu scorțișoară este folositoare pentru profilaxia bolilor virale și a răcelilor. Scorțișoara întinerește, tonifică și împrospătează pielea, este eficientă în profilaxia celulitei. Pentru pregătirea băii infuzați 1-2 bețișoare de scorțișoară (puteți folosi și scorțișoară măcinată) într-un pahar de apă fierbinte și turnați-l în cadă. Scorțișoara încălzește bine corpul, de aceea durata băii nu trebuie să depășească 10 minute.

Băile – aromate şi benefice. 6 rețete pentru frumusețe și sănătate

6. Baie cu ghimbir

Baia cu ghimbir este folositoare în caz de gripe și răceli: ea ajută la intensificarea circulației sangvine, iar datorită acestui fapt organismul se încălzește din interior. Baia cu ghimbir ajută la relaxarea mușchilor, fiind utilă în special pentru cei care fac antrenamente regulate. Pentru a pregăti o baie cu ghimbir, dați prin răzătoare o rădăcină din această plantă, turnați apă fierbinte, infuzați în decurs de 15 minute și turnați în cadă. După baie îmbrăcați-vă bine (în special dacă sunteți răcit).

Pentru ca băile să fie cât mai folositoare, ele trebuie luate la temperatura de 37-40 de grade cel mult 20 de minute.

V-am prezentat cele mai bune rețete de băi benefice pentru organism. Este suficient să le luăm o dată pe săptămână, pentru a ne delecta sufletul și corpul și pentru a aduce organismului beneficii maxime!

Sursa