Am scris de multe ori despre cum să facem acasă anumite proceduri, economisind banii pentru salon. Însă aceste 5 proceduri, descrise mai jos, nu ar trebui făcute niciodată în condiții casnice!
1. Nu tundeți bretonul
Majoritatea femeilor (noi inclusiv) sunt iritate de faptul că retezatul bretonului la salon costă aproape la fel ca o tunsoare obișnuită. Cu toate acestea, vă implorăm: puneți foarfeca la loc. Să vă retezați bretonul singure nu este cea mai bună idee. Fie veți tăia prea mult, fie linia va ieși strâmbă. Iar dacă veți încerca să remediați situația, rezultatul va fi și mai imprevizibil. Mai bine renunțați.
2. Nu schimbați radical culoarea părului
Dacă vreți să adăugați un ton culorii de bază, să vă vopsiți rădăcinile între procedurile de salon sau să acoperiți firele albe în nuanța dumneavoastră – nici o problemă: produsele contemporane de vopsit pentru folosire în condiții casnice sunt destul de calitative, accesibile și simple în utilizare. Dar dacă vreți să vă transformați din blondă în brunetă sau, și mai rău, din brunetă în blondă… Vă rugăm, opriți-vă la timp, până nu este prea târziu.
3. Nu corectați sprâncenele cu ceară sau ață
Pentru îndepărtarea firișoarelor de păr și îndreptarea formei sprâncenelor în condiții casnice folosiți doar penseta. În cazul cerii sunt importante cele mai mici detalii, temperatura, direcția de aplicare, viteza de îndepărtare. Este foarte probabil că vă veți răni. În plus, este foarte greu să obțineți sprâncene simetrice. Nici ața nu este mai ușor de manipulat: o mișcare greșită și… Mai bine nu încercați.
4. Nu stoarceți coșurile adânci
Le înțelegem pe toate: atunci când pe față apare un punct negru sau un coș cu vârf alb, mâinile nu pot sta pe loc… Nu este o problemă mare: dezinfectați pielea și aplicați o cremă împotriva coșurilor. Însă în cazul în care coșul este profund, infectat, locul este dureros și umflat, cu cât mai mult îl veți stoarce, cu atât mai mult se va întinde inflamația. Iar aceasta înseamnă că acest coș se va umple în continuare, se va extinde, iar după el va rămâne o pată pigmentară sau, și mai rău, o cicatrice. Dacă inflamațiile profunde mă deranjează, mergeți la un dermatolog.
5. Nu folosiți pastă de dinți
În sensul că nu folosiți pastă de dinți ca produs dezinfectant pentru piele. Sfatul de a aplica un pic de pastă pe porțiunile inflamate ale pielii este viu și continuă să se extindă printre tinere, datorită Gigi Hadid, însă medicii dermatologi insistă: aplicarea pastei de dinți, chiar dacă aduce la început o ușurare temporară a simptomelor, poate avea consecințe dezastruoase. Ajungând în straturile interioare ale pielii, ingredientele pastei de dinți pot provoca o iritație majoră. Depigmentare, cicatrici – pe toate le-au văzut dermatologii cu ochii lor și vă imploră (iar noi ne alăturăm): nu o faceți. Mai bine folosiți creme speciale pentru piele cu probleme!