Lămâia este un concentrat de proprietăți benefice utile în multe feluri: de la purificarea corpului, îngrijirea personală, până la curățarea gospodăriei. Persoanele care adoră să folosească produse naturale pentru a-și trata pielea, au astfel certitudinea de a nu avea reacții alergice și de a nu polua mediul înconjurător. Acest prețios citric, lămâia, poate fi folosit pentru a prepara măști de curățare, excelente pentru îngrijirea pielii într-un mod delicat, sănătos și ieftin. Acidul citric conținut în lămâie are o putere mare de exfoliere și este capabil să estompeze cicatricile cauzate de acnee.

Mască pentru estomparea semnelor acneice

Ingrediente: suc de lămâie, un albuș de ou

Preparare: Bați albușul de ou și adaugi câteva picături de suc de lămâie. Aplici masca pe piele, evitând zona buzelor și a ochilor, lași 10 minute, apoi clătești fața cu apă caldă.

Mască de lămâie, calmantă

Ingrediente: suc de lămâie, albuș de ou, miere

Preparare: Bați albușul de ou, adaugi iaurtul, sucul de lămâie și mierea, până când amestecul este neted și omogen, suficient de gros pentru a rămâne pe față, fără a curge. Aplici masca pe piele și lași să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătești fața cu apă caldă.

Mască anti-impurități

Ingrediente: suc de lămâie, 2 lime, bicarbonat de sodiu

Preparare:Tai una dintre cele două lime în felii și le pui în frigider. Storci cealaltă lime și jumătate de lămâie. Amesteci împreună 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de apă caldă și adaugi cele două tipuri de sucuri stoarse anterior. Aplici amestecul pe față și-l lași să acționeze timp de 15 minute, după care îl îndepărtezi cu apă caldă. Scoți feliile de lime din frigider și freci cu ele zonele feței cu cele mai multe impurități (în special faimoasa „zonă T”: frunte, nas și bărbie). Storci, de asemenea, cealaltă jumătate de lămâie și o folosești ca un tonic astringent. Înmoi o dischetă de bumbac în sucul de lămâie și tamponezi fața.

Lămâia are tendința de a usca pielea. De aceea, după aplicarea măștii cu lămâie, aplică întotdeauna o cremă hidratantă, dacă e posibil, bio.