mamaplus

Maria Marian: ”Am purtat mască în timpul travaliului și nu văd o problemă în acest lucru”

0
//
12.10.2020

Îndrăgita prezentatoare TV de la noi Maria Marian și-a adus pe lume al doilea copil într-o zi caldă și frumoasă de septembrie. Pentru că venirea pe lume a unui copil este o binecuvântare și o ”mare minune mică”, Maria a decis să-și împărtășească experiența la naștere.

Pentru că fiecare naștere este diferită, inclusiv la aceeași mamă, Maria spune că nu a conștientizat că intrase în travaliu și și-a continuat treburile casnice.

”Când semnele nașterii apar, nu gândești, inițial, că este ea, NAȘTEREA. Poate și conștietizezi, dar brusc îți aduci aminte că ai de spălat vesela, de mai strâns câte ceva din casă, de lăsat ordine acasă, de mai călcat hăinuțe de școală pentru fratele mai mare, căci cine știe cât vei lipsi. Așa a fost la mine, cel puțin. Travaliul meu a debutat cu pierdere ușoară de lichid amniotic exact la miez de noapte, sâmbătă spre duminică. Mi-am dat seama că e lichid amniotic, dar mi-am zis: aștept să pornească contracțiile, apoi sun și merg la maternitate.”, povestește Maria.

A urmat însă o noapte relativ liniștită pentru Maria, iar a doua zi a continuat fără contracții. Abia în după-amiaza zilei de duminică, 13 septembrie, ea a sesizat alte pierderi de lichid amniotic și a înțeles atunci că venise momentul să își anunțe medicul.

”Orice pierdere de lichid amniotic pe perioada sarcinii și în apropiere de momentul nașterii este MOTIV DE A ANUNȚA MEDICUL GINECOLOG sau DE A MERGE LA MATERNITATE”

Tânăra mămică atenționează toate femeile că orice pierdere de lichid amniotic din perioada sarcinii și înainte de naștere este un semn că ar trebui să consulte urgent medicul ginecolog. Unele procese de travaliu încep cu pierderi de lichid amniotic, altele - cu contracții și nu în toate cazurile acestea se declanșează simultan.

La scurt timp, Maria a ajuns la maternitate, unde a făcut în mod obligatoriu testul la COVID-19 și a aflat ulterior că avea o deschidere de col uterin de 4 centimetri. Ea povestește că travaliul a durat câteva ore, a născut natural, cu anestezie epidurală.

”Tot timpul travaliului am vorbit în gând și în voce cu bebelușul meu. Îi spuneam: “Ai încredere în mine, am încredere în tine, știu că va fi tot bine, mama te așteaptă și te iubește”. Cred enorm de mult în puterea gândului, în energia pe care o avem și ne-o creăm în jurul nostru, cred în mesajele pe care le transmitem universului și în puterea rugăciunii mamei pentru copiii ei.”, mai spune Maria Marian.

Totodată, ea îndeamnă viitoarele mămici să nu se sperie de faptul că vor purta masca de protecție la naștere, această măsură fiind una absolut necesară.

”Am purtat mască în timpul travaliului și tot timpul cât m-am aflat în sala de nașteri și nu văd o problemă în acest lucru. Vă încurajez și pe voi, dacă sunteți în perioada sarcinii sau deja a nașterii, să nu vedeți în mască vreo problemă. Absolut! Din contra - este o măsură de protecție în plus pentru voi și pentru echipa medicală care vă asistă la naștere. Chiar Vă rog!”, afirmă proaspăta mămică.

Dacă vrei să afli cum a decurs sarcina prezentatoarei TV Maria Marian, citește acest INTERVIU.

mamaplus