mamaplus

„Mamă, există Moș Crăciun?” Cum răspunde o cunoscută bloggeriță la această întrebare

-
//
09.12.2021

În casa bloggeriței și a prezentatoarei TV Lavinia Petrea, este forfotă mare în ajunul sărbătorilor de iarnă. Cei trei copii ai săi o tot întreabă când va veni moșul cu barbă albă și mai ales ce cadouri va avea în desagă. „Pe unde o să intre? Să lăsăm ușa deschisă? Sau mai bine o fereastră? O să știe unde ne găsește?” Toate discuțiile se termină abia în seara de Ajun, când copilașii pică frânți după atâtea povești și scenarii, iar noi părinții ne promitem că la anul o să-l rugăm pe Moș să vină în Ajun, ca să nu mai sărim din pat la 6 dimineața treziți de strigătul: “A veniitt Moooșuuu’!…“, a povestit pe blogul ei prezentatoarea știrilor PRO TV.

”Părinții răspund diferit la întrebarea dacă există Moș Crăciun. Unii se tem că, dacă spun povești, copilul se va simți mințit și trădat mai târziu, când va descoperi adevărul. Alții se străduiesc să păstreze magia și, când copilul vine de la școală cu vestea că „nu există Moș Crăciun, mi-a spus mie un un coleg că părinții aduc cadourile”, se chinuie cu argumente să demonteze afirmația. „Eu aleg să le spun copiilor mei că, la noi în casă, Moș Crăciun există, pentru că noi alegem să credem în Moș Crăciun și în spiritul Crăciunului.  Și vorbim despre ce înseamnă Crăciunul pentru noi.

Fiecare dintre noi primește această întrebare și răspunde.  Este felul prin care, de la an la an, pe măsură ce copiii cresc, aflăm ce simt și ce gândesc despre Crăciun, pe de-o parte. Pe de alta parte este modul simplu prin care noi, părinții ne învățăm copiii că Sărbătoarea Crăciunului nu este doar despre cadouri. Este despre emoții, bucurie, poveste, fantezie”, mai spune Lavinia Petrea, care oferă părinților 5 sfaturi utile.

Bloggerița a oferit cinci recomandări utile pentru părinți:

  • Discutați din timp cu familia extinsă despre lista de cadouri a copiilor
     
  • Stabiliți ca fiecare pereche de bunici, nași sau alte persoane apropiate care doresc să le facă copiilor cadouri de Crăciun să ia un singur obiect din listă sau puteți să le faceți voi o sugestie
     
  • Adunați darurile și stabiliți cum și când ar fi cel mai potrivit să fie primite
     
  • Copiii pot primi cadouri și din categoria dorințe (trenuleț cu șină) dar și a necesităților (cizme de iarnă). Este un prilej bun pentru a le explica celor mici diferența
     
  • Dacă mai apar și cadouri “întârziate“ este de preferat să fie păstrate și oferite pur si simplu de cel care dorește să-l bucure pe copil.