mamaplus

Fetița Svetlanei Sainsus împlinește 3 luni de viață! Frumoasa mămică a oferit detalii exclusive despre botezul micuței

0
//
01.06.2020

Acum trei luni, în familia Svetlanei Sainsus a apărut micuța Lia - minunea multașteptată. Ea cântărește acum 5,1 kg, iar mama ei spune amuzată că are o adevărată mâncăcioasă în casă.

mamaplus

Părinții fetiței traversează o perioadă nespus de frumoasă, iar un eveniment special pe care îl planifică împreună este botezul Liei.

Cofondatoarea „Caritate.md” ne-a oferit detalii exclusive despre încreștinarea fetiței sale, care deocamdată se amână, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Încă nu am botezat-o, dar bineînțeles că planificăm. Ne temem de pandemie, încă stăm în carantină. În realitate, pe Lia au văzut-o doar cei din familie, în rest – nimeni, decât pe rețelele sociale. Intenționăm să organizăm evenimentul în luna august, în cazul în care situația actuală se va ameliora. Până nu trece pericolul, nu vom face botezul”, afirmă Svetlana.

Lia va fi botezată creștinește!

„Fiecare părinte decide ce e mai bine pentru propriul copil. Eu o voi boteza pe Lia așa cum eu, frații și părinții mei am fost botezați, adică creștinește. Dacă va dori să schimbe ceva legat de religie atunci când va crește mare, eu și tatăl ei o vom susține, cu siguranță, dar acum, fiind bebeluș, o vom încreștina conform rânduielilor bisericești”, mărturisește mama fetiței.

Nu sunt superstițioasă, am publicat fotografii cu fetița fără a-mi fi frică de deochi.

„Nu cred în deochi sau în diferite superstiții. Eu am postat poze cu fetița fără frică și cred enorm în faptul că, dacă Dumnezeu îți vrea binele, degeaba oamenii îți vor răul. Consider că botezul poate avea loc atunci când copilul mai crește puțin, mai ales în cazul Liei, născută prematur. Plus la toate, mai e și pandemia asta, o perioadă în care e periculos să faci un botez și nu numai”, spune Svetlana.

mamaplus

Eu voi insista ca la botezul Liei să fiu prezentă, întrucât ar fi păcat ca, în calitate de mamă, să nu văd acel moment special.

„Eu nu văd o problemă dacă mama ar fi prezentă la botezul copilului. Mie mi se par exagerate astfel de restricții. Este totuși o zi atât de specială pentru mamă și copil, e păcat ca ea să nu vadă momentul. Atât timp cât femeia intră în biserică, nu cred că ar trebui să I se interzică să intre și la botezul copiilor. În plus, chiar îmi fac griji deoarece cunosc niște cazuri tragice în care bebelușii s-au înecat în timpul botezului. De aceea, o să supraveghez totul. Mi-aduc aminte că la botezul băiatului am lipsit și regret că am fost așa de „ascultătoare” pe-atunci. Acum, cel puțin, voi insista să fiu prezentă”, susține Svetlana Sainsus.

Lia va avea parte doar de botez, fără cumetrie.

„Băiatului i-am făcut botez și cumetrie cu zeci de nani, iar acum nici nu-i cunoaște pe toți. Nu vreau să fie așa și în cazul Liei, de aceea ea va avea doar 4 nași de botez. Sunt cele mai apropiate persoane și știu deja că Lia este iubită de ei. Vom face doar botezul, fără cumetrie. Acești nani, practic, singuri și-au exprimat dorința de a o încreștina pe fetița mea”, mai spune Svetlana.

mamaplus

Svetlana Sainsus, în vârstă de 34 de ani, mai are un fiu de 12 ani, pe nume Maxim.