mamaplus.md

Concediul de maternitate şi oportunităţile pentru autodezvoltare

0
//
27.11.2018

Concediul de maternitate – despre această frumoasă, complicată, transformatoare perioadă din viața multor femei s-a scris și s-a tot scris. S-a scris de bine, s-a scris de rău, s-a scris într-un mod idealist, s-a scris pesimist. Eu astăzi scriu optimist și constructiv.

mamaplus.md

Mai exact, vreau să vă povestesc despre oportunitățile de autodezvoltare de care putem profita în timpul concediului de maternitate, și nu numai. Știu că autodezvoltarea și concediul de maternitate par incompatibile, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului, dar totuși acest lucru este posibil.

Nu o spun eu, pentru că  nu sunt nici specialist și nici nu am experiență pentru a afirma din capul meu acest lucru. O spun cifrele. Un studiu realizat de Mums&Co, susține că 32% din mamele antreprenoare din Australia și-au început afacerea în timpul concediului de maternitate. Un alt studiu realizat în Marea Britanie, susține că viitoarele mămici au planificat schimbări majore în viața lor anume în timpul concediului de maternitate – 18% dintre femeie au planificat să-și găsească un nou hobby, 12 % să învețe o nouă limbă. Fiecarea a 6-a femei a planificat să-și deschidă o afacere și 50% dintre acestea au reușit.

Acum cineva ar putea spune că e mult mai greu de realizat aceste lucruri la noi acasă. Cu toate că această observație ar putea avea un sâmbure de adevăr, există totuși o mulțime de oportunități care sunt accesibile oricui. Articolul de față este anume despre acest tip de oportunități.

Înscrie-te la un curs on-line gratuit

Noi suntem atât de norocoase să trăim în epoca în care cunoștințele sunt la un click dintanță. Poți învăța orice atât timp cât ai un computer, acces la internet și dorința de a dedica timp pentru acest lucru (bineînțeles după ce bebelușul a adormit).

Iată două platforme pe care găsiți o mulțime de cursuri on-line gratuite :

www.coursera.org

www.edx.org 

Cu toată rușinea o să vă destăinuiesc că am început un curs pentru lucru cu Word, Excel și Outlook. Eu văd deja sprânece ridicate și aud întrebări de genul: Nu ai învățat aceste lucruri la școală?

Hmmm… da și nu. Abia când am început cursul, mi-am dat seama că sunt o mulțime de aspecte pe care nu le-am cunoscut și care îmi pot face lucru mult mai ușor.

În cazul în care dorești un certificat oficial care să confirme participarea în cadrul unui curs și susținerea cu succes a testelor relevante, este percepută o anumită taxă în dependență de curs. Pentru mine de exemplu, este suficient doar să trec un anumit curs pentru a învăța careva lucruri noi, nu neapărat pentru a obține un certificat. Cu toate acestea, un certificat adăugat în CV ar putea să fie de mare folos atunci când hotărâm să ne întoarcem la lucru.

Citește continuarea pe askamom.md