mamaplus

Morcovii, bananele și lactatele îi ajută pe copii să crească în înălțime

-
//
09.12.2021

Chiar dacă, în mare măsură, înălțimea unei eprsoane este stabilită de genele pe care le are, oamenii de știință susțin că există o serie de alimente care pot fi de ajutor în copilărie pentru a adăuga câțiva centimetri. O alimentație nepotrivită întârzie creşterea în înălțime şi greutate şi, invers, aportul de nutrimente adecvate ajută la o creştere armonioasă a copilului şi adolescentului, care îşi poate depăşi părinții. O alimentație echilibrată include vitamine, minerale, proteine şi calciu, esențiale pentru dezvoltarea muşchilor şi întărirea tendoanelor şi ligamentelor.

Lactatele ajută la creşterea rapidă a tinerilor

Deşi lactatele nu le mai sunt neapărat utile adulților, care trebuie să le consume cu moderație (iar mulți au intoleranță), pentru tineri au un rol important în procesul de creştere şi dezvoltare. Laptele, brânzeturile şi iaurtul îi ajută pe copii şi adolescenți să se înalțe datorită vitaminelor A, B, D, E, proteinelor şi calciului din compoziție. De-a lungul unei zile, un copil poate consuma 1-2 pahare cu iaurt, 1-2 pahare cu lapte şi câteva felii de brânză.

Copiii care mănâncă banane şi morcovi cresc mai înalți

Deşi multe legume şi anumite fructe pot fi problematice pentru copii şi adolescenți, dacă părinții reuşesc să le prepare în aşa fel încât să îi atragă pe tineri să le consume, beneficiile nu vor întârzia să apară: nu doar în ceea ce priveşte creşterea în înălțime, ci şi starea generală de sănătate. Părinții pot ascunde legume proaspete mai puțin iubite (precum câteva frunze de spanac sau 2 florete de broccoli) într-un smoothie din fructele preferate sau le pot servi copiilor legume gătite la cuptor cu caşcaval pe deasupra, ori făcute piure cu puțin unt, smântână şi sare, alături de peşte la grătar şi sos de roşii. Dintre fructe, se pare că banana este cea mai recomandată pentru creşterea în înălțime. Bogată în mangan, calciu, potasiu şi probiotice, banana contribuie la întărirea dinților şi a oaselor, la absorbția calciului şi la stimularea metabolismului. De asemenea, morcovii joacă un rol important în păstrarea calciului în oase, şi, în plus, contribuie la sănătatea oculară şi a pielii.

Tofu stimulează creşterea şi ține obezitatea la distanță

Consumul regulat de tofu este util pentru tineri nu doar pentru că îi ajută să crească în înălțime. Acest aliment din soia are foarte puține grăsimi şi calorii, aşa că este de folos pentru menținerea unei siluete armonioase. Pentru că tofu în sine nu are un gust pronunțat, se poate amesteca în salate de crudități cu condimente şi ulei de măsline. De asemenea, toful afumat este delicios în sandvişuri cu sos pesto, salată verde şi felii de roşie proaspătă.