mamaplus

Ce să nu-ți lipsească din dietă pentru a amâna cât mai mult timp încărunțirea părului

-
//
21.10.2020

Părul cenușiu arată superb și e un semn de înțelepciune. Când însă apare prea devreme, ne fură tinerețea de pe chip. Genetica joacă un rol important în albirea părului, la fel stresul și alimentația dezechilibrată. Cercetările ne arată că putem întârzia pierderea pigmentului printr-un stil de viață sănătos.

Care sunt nutrienții ce ne ajută să ne păstrăm culoarea naturală a părului? Iată ce să nu-ți lipsească din dietă pentru a amâna cât mai mult timp încărunțirea.

Fructe și legume

Sunt importante pentru sănătate, nu este niciun secret, însă ele pot contribui la menținerea tenului ferm și a pigmentului în păr. Noile cercetări sugerează că nu pierderea pigmenților din firele de păr duce la albire, ci acumularea de peroxid de hidrogen în foliculii piloși, cel care duce la încărunțire. Acest element este produs în corp în urma metabolismului, dar și din cauza expunerii la razele X, la fumul de țigară, la stres și poluare.

O concentrație mare de peroxid de hidrogen poate duce la degenerare cerebrală, boli de inimă, dar și la apariția prematură a ridurilor și a părului alb. Soluția este simplă, contracararea acestuia cu  antioxidanții proveniți din fructe și legume proaspete. Antioxidanții au puterea de a încetini procesul de îmbătrânire. Consumă în fiecare zi salate și fructe proaspete!

Migdale

Și acestea previn încărunțirea. În mod normal, organismul transformă peroxidul de hidrogen în oxigen și apă cu ajutorul unei enzime. Cu timpul însă, această enzimă scade și acumularea de peroxid de hidrogen crește. Vestea bună este că migdalele pot mări nivelul acestei enzime și, astfel, organismul luptă eficient cu îmbătrânirea, inclusiv a părului.

Sfatul specialiștilor este să înmuiem o mână de migdale crude peste noapte și să le consumăm la micul dejun, pentru a fi mai ușor de digerat.

Cicoare

Ceaiul de cicoare este amărui și ajută ficatul, digestia, este și diuretic, purifică sângele, fiind ideal când urmăm o cură de detoxificare. Iar asta nu e tot, gustul amărui răcește organismul și asta contribuie la prevenirea încărunțirii. Prin urmare, de 2-3 ori pe an, e bine să facem o cură de detoxificare și să include în ea ceaiul de cicoare.