Bebelușul este cel mai frumos cadou pe care o familie îl poate primi. El devine cel mai important membru și beneficiază de toată atenția și grija din lume. Asta implică și îngrijirea pielii, care în primele luni de viață este extrem de sensibilă și delicată. Deci care sunt cele mai bune creme pentru fundul bebelușului?

Cum îngrijim corect fundulețul bebelușului

Mămicile primesc sfaturi din mai multe locuri, fie de la doctor, fie de la părinți, fie de la prieteni. Cel mai bine este să luați în considerare indicațiile medicului și să alegeți produse naturale, care să nu dăuneze sănătății celui mic. Poate cea mai sensibilă parte a corpului este fundulețul bebelușului, care se irită din cauza scutecului. Și de la o simplă iritație, se poate ajunge la probleme mai grave, precum dermatitele perioriale, care favorizează dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor. Acestea pot fi prevenite cu creme pentru zona intimă a bebelușului.

Cele mai bune creme pentru fundulețul bebelușului conțin ingrediente naturale și sunt lipsite de parabeni și sulfați. Acestea pot fi utilizate încă din primele zile de viață ale nou-născutului și pot fi folosite și ca prevenire, dar și ca tratare. În momentul în care pielea devine roșiatică și apar iritații în zona genitală, pe șezut sau între coapse, părinții trebuie să acționeze și să înceapă tratamentul cu cele mai bune creme pentru fundulețul bebelușului.

Folosim totuși pudră sau cremă sub scutec pentru prevenirea iritațiilor?

Foarte mulți specialiști sunt de părere că, indiferent de vârsta bebelușului, ar trebui să încercăm să nu aplicăm pudre cosmetice și nici chiar clasicele pudre cu talc pe pielea sau pe fundulețul lui. Unele pudre pot promova apariția infecțiilor fungice, însă toate, indiferent de conținut, au marele risc de a fi inhalate de copil. Pulberile pot ajunge în contact cu mucoasa tractului respirator și pot determina apariția alergiilor și chiar a unor probleme pulmonare grave, dacă particulele ajung în plămâni. Foarte mulți bebeluși au fost diagnosticați cu pneumonie de aspirație sau cu granuloame pulmonare, totul plecând de la o nevinovată și uneori chiar neobservabilă particula de talc.

Cum îngrijim corect fundulețul bebelușului

Pudrele destinate folosirii pediatrice sunt de fapt substanțe pe bază de talc sau pe baza de făină de porumb cu un puternic efect astringent. Talcul din pudre este de fapt un amestec de zinc, silicat de magneziu, precum și alți silicați foarte fini. Dimensiunile acestor particule sunt foarte mici, și ele sunt cu ușurință aeropurtate și inhalate de bebeluș. Unele pot fi eliminate prin strănut, altele sunt însă ceva mai grele și pot să ajungă profund în plămân, unde determină apariția inflamațiilor.

Se pare că riscurile folosirii lor depășesc beneficiile și, datorită înclinarii balanței în mod negativ, ar trebui să le evităm pe viitor. În cazul în care apar iritații de scutec, aceasta fiind de fapt principala indicație pentru utilizarea pudrelor, se pot aplica cu încredere unguente speciale. Acestea pot să prevină, dar și să trateze eventuale iritații, deci chiar dacă specialiștii nu mai recomandă pudrele, părinții au și alte alternative, care nu influențează starea sănătății copiilor. Concluzia este că pudrele ar trebui înlocuite cu unguente și creme speciale pentru prevenirea și tratarea iritațiilor de scutec, sănătatea bebelușului fiind mai bine protejată astfel.  

Cele mai bune creme pentru fundul bebelușului pentru prevenirea iritațiilor:

Pudra de talc lichidă Chicco Natural Sensation

Pudra de talc Chicco are efect revigorant de uscare. Formula lichidă reduce riscul de inhalare. Ingrediente: amidon de tapioca, care are efect absorbant. Pantenol (pro vitamina B5), cu efect de hidratare și emolient. Fără parabeni, fenoxietanol, alcool, uleiuri minerale sau coloranți. Protejează pielea extrem de sensibilă împotriva iritațiilor care pot apărea în zona scutecului, între cutele pielii sau în zona axilei. Pudra de talc lichidă are acțiune delicată de absorbție, lăsând  pielea răcorită și catifelată, textură plăcută, care nu usucă pielea.

Cum îngrijim corect fundulețul bebelușului

Crema împotriva iritațiilor la bebeluși Chicco Natural Sensation 4 în 1

O cremă eficientă care calmează, protejează și repară pielea este crema anti-iritații scutec 4 în 1 Chicco Natural Sensation. Loțiunea conține numai ingrediente naturale, printre care se numără untul de shea, pantenolul, vitamina E, componente ce asigură o hidratare eficientă și protecție de lungă durată. Crema fără prafum își face efectul încă de la prima utilizare, nefiind necesare mai mult de 3-4 zile. În cazul în care nu se observă ameliorări, consultați medical.

Cum îngrijim corect fundulețul bebelușului

Chicco Baby Moments Crema anti-iritații

A doua cremă pe care v-o recomandăm pentru cel mic este crema anti-iritații Chicco cu panthenol și oxid de zinc. Aceasta este special concepută pentru bebelușii cu pielea foarte sensibilă, care necesită protecție și regenerare. Nu conține parabeni, coloranți sau alcool și este hipoalergenică. Oxidul de zinc și pantenolul ajută la crearea unei bariere protectoare, care ține la distanță umezeala și factorii externi nocivi.

Cum îngrijim corect fundulețul bebelușului

Produsele Chicco pot fi găsite în toate filialele Farmacia Familiei!