mamaplus

La Bălți, orele la școală ar putea fi prescurtate din cauza frigului

-
//
25.04.2024

Temperaturile scăzute din ultima vreme îi îngrijorează pe părinții din Bălți care au copii la școlile sau grădinițele din oraș.

mamaplus

Potrivit acestora, acestea afectează productivitatea și sănătatea copiilor. Pentru a-i proteja aceștia încearcă să îi îmbrace mai jos, iar managerii instituțiilor încearcă să conecteze căminele electrice unde este cu putință, transmite tvn.md.

Nichita Dorofeev, părinte: „Îi este frig, îl îmbrac mai călduros, căciulă, scurtă mai călduroasă ca să nu-i fie frig la copil. – Acasă cum este? Acasă nu este atât de frig, noaptea punem cămine, un încălzitor mic, pentru că este frig în cameră.”

Pentru a menține o temperatură optimă și în case, bălțenii apelează la reșouri electrice, aparate de aer condiționat sau focul în sobă.

„Este frig, trebuie ceva de făcut. Fiul merge la colegiu, ne îmbrăcăm mai călduros, el este mare, fetele mi-au zis că nepoții pun cămine, plăpumi călduroase.”

„Desigur trebuie să fie oleacă de căldură, sau măcar să pună cămine. – Aveți copii, nepoți? Am, dar sunt la școală. – Și cum este la școală? Este frig, ei stau în scurte.”

„Acum la toți au stins căldura, acum este așa. – Dumneavoastră îl îmbrăcați de acasă mai călduț? Da, ștrampi mai groși ca să nu înghețe. – Dar acasă cum este, în apartament? Noi facem focul, suntem la casă pe pământ.”

Direcția Învățământ, Tineret și Sport din Bălți a dispus ca instituțiile de învățământ din oraș să adapteze în particular dacă este necesar prescurtarea orelor, conectarea reșourilor electrice sau altă modalitate de încălzire.