mamaplus

Kievul dorește ca copiii ucraineni să poată veni în excursii în Moldova

-
//
01.05.2024

Vicepreședinta Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei – n. r.), Olena Kondratiuk, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că pentru Ucraina este importantă sprijinul pentru copii, care suferă din cauza bombardamentelor ruse. Politiciana a sugerat că țara vecină ar aprecia dacă copii ucraineni ar putea vizita Republica Moldova în excursii și vacanțe.

mamaplus

Precizările au fost făcute într-o conferință de presă comună cu omologul său moldovean, Doina Gherman, care a avut loc pe 29 aprilie, transmite newsmaker.md.

„Pentru noi, de asemenea, este importantă susținerea pentru copiii noștri, care în fiecare zi suferă din cauza bombardamentelor din partea Rusiei. Copiii noștri, mai ales în zonele apropiate de linia frontului, ca atare nu studiază în școli, ci în subsoluri. De aceea, pentru noi ar fi foarte important dacă copii noștri ar putea, pentru o perioadă, să viziteze țara dvs. frumoasă în excursii și la odihnă”, a declarat Olena Kondratiuk.

De asemenea, vicepreședinta Radei Supreme a rugat autoritățile de la Chișinău să continuie proiectele de susținere copiilor ucraineni refugiați în Republica Moldova, din cauza invaziei Ruse din Ucraina.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Migrație, oferite în februarie 2024, în țara noastră se află peste 116.000 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia, 45.000 sunt copii.