mamaplus

Condiții mai bune în școala din satul Ulmu. A fost eficientizată energetic

-
//
01.05.2024

217 elevi și cei 34 de angajați ai instituției au acum condiții mai bune de studiu și de muncă, după ce gimnaziul din satul Ulmu, raionul Ialoveni a fost eficientizat energetic.

mamaplus

„Guvernul construiește. Gimnaziul din satul Ulmu, Ialoveni, a fost eficientizat energetic. Asta înseamnă că cei 217 elevi și cei 34 de angajați ai instituției au acum condiții mai bune de studiu și de muncă. După termoizolarea pereților clădirii, a fost eliminat mucegaiul din încăpere, elevii nu mai stau îmbrăcați la ore, în haine groase și a fost redusă și factura la gaze. Proiectul a fost realizat prin Programul Național Satul European”, scrie Spînu într-o postare pe rețelele de socializare.

Prin Programul Național Satul European Expres, localitatea a obținut un proiect pentru reparația parțială a acoperișului Casei de cultură, în cadrul căreia își desfășoară activitatea mai multe colective artistice. 

„În incinta casei de cultură mai este și o sală de sport, o bibliotecă, dar și o sală de computere care este utilizată de toți locuitorii satului”, menționează ministrul Andrei Spînu.