Zeci de mii de oameni au luptat alaturi de David, iar micutul i-a rasplatit: a invins CANCERUL!

Zeci de mii de oameni au luptat alaturi de David, iar micutul i-a rasplatit: a invins CANCERUL!

-
//
07.12.2017

Anul trecut, Silvia Gidei astepta cu nerabdare ziua de 8 Martie, pentru a primi cadouri de la cei doi barbati din viata ei: sotul si micutul lor David. Din nefericire, acea zi a fost cea mai urata din viata lor, medicii dandu-le o veste cumplita: baietelul suferea de o forma severa de cancer renal, iar existenta lor s-a transformat rapid intr-un cosmar.

Zeci de mii de oameni au luptat alaturi de David, iar micutul i-a rasplatit: a invins CANCERUL!

Se ruga la Dumnezeu sa nu fie adevarat, sa fie doar un vis grotesc, iar in ziua urmatoare sa se trezeasca alaturi de David, sanatos si energic asa cum il stia inca de la nastere. A urmat un lung sir de analize, investigatii, tomografii, insa rezultatele au confirmat diagnosticul initial: neuroblastom. Recomandarea medicilor a fost inceperea sedintelor de chimioterapie in regim de urgenta, iar cum in Republica Moldova nu exista aparatura medicala adecvata, familia Gidei a luat drumul Turciei.

Au ajuns la Spitalul Medical Park din Istanbul, acolo unde au mai fost salvati sute de copii care sufereau de aceeasi boala, cu mari sperante ca viata le va oferi si vesti mai bune. Doctorii au hotarat schimbarea schemei de tratament, crescand doza de citostatice, iar tumora incepea sa scada in dimensiuni, dar 9% din maduva osoasa era deja afectata.

Au urmat trei sedinte de chimioterapie foarte agresive pentru corpul fragil al micutului, avea aproape zilnic dureri de oase, diaree, stomatita si febra, insa David infrunta durerea cu zambetul pe buze, dandu-le sperante tuturor, mai ales parintilor. Rezultatele nu au incetat sa apara, iar tumora scazuse cu 20%, suficient de mult pentru a fi supus interventiei chirurgicale pentru extirparea ei. Operatia a durat 10 ore, cele mai lungi ore din viata parintilor, dar doctorul le-a comunicat succesul interventiei, printr-un zambet. Dupa o saptamana de la operatie, David era mai vioi ca niciodata, se juca pe holurile spitalului cu alti copii si le transmitea tuturor o stare pozitiva, iar parintii au putut sa-si mai traga sufletul. Imediat dupa aceea, David a inceput tratamentul MIBG, specific pentru neuroblastom, si transplantul cu celule stem, pentru renegerarea celulara. Recuperarea era mai rapida decat se asteptau medicii, celulele noi incepusera sa se inmulteasca, sistemul imunitar era din nou puternic, iar dupa un an si jumatate de lupta crancena, David a iesit invingator in lupta cu cancerul.

Mama lui David: “Nu credeam vreodata ca oamenii pot sa ofere atat de multa iubire…”

Extrem de emotionata si bucuroasa in acelasi timp, mama lui David a tinut sa multumeasca zecilor de mii de oameni care s-au rugat si au donat pentru salvarea copilului. Costurile tratamentului, in valoare de 76.000 de Euro, au fost acoperite gratie unei campanii de strangere de fonduri derulate in mediul online de Asociatia “Salveaza o inima” din Romania si Fundatia “Sfantul Gheorghe” (Caritatea.md) din Republica Moldova.

“Salvarea ingerasului meu David m-a renascut. Simt ca sunt alt om, un om cu adevarat implinit si fericit. Cand am aflat cumplita veste, mi-am pierdut sufletul, nu mai simteam nimic bun, ci doar o durere enorma, un gol imens. Au renascut sperantele atunci cand am gasit pe Internet povesti cu copii care au fost salvati de neuroblastom si am sunat imediat pentru programare. Stiam ca vor fi costuri mari, stiam ca va trebui sa vindem tot, dar nu ne pasa. Voiam doar sa ne vedem copilasul sanatos. Nimic altceva nu mai conta in viata noastra. Apoi s-a produs un miracol in viata noastra: au aparut doi oameni minunati, apoi patru, apoi opt, apoi 100, apoi 1.000, apoi zeci de mii de oameni, care ne-au sprijinit neconditionat, atat financiar, cat mai ales moral. Chiar daca nu ii cunosteam, ii simteam aproape de noi, ii simteam ca parte din frumoasa noastra familie. Primeam zilnic mesaje de incurajare, ne uitam zilnic pe platforma de donatii a campaniei si vedeam cum oamenii doneaza pentru salvarea micutului nostru. Am simtit realmente cum Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile, am simtit cum Dumnezeu vrea sa mi-l redea pe David. Nu credeam vreodata ca oamenii pot sa ofere atat de mult iubire! Datorita oamenilor cu suflet mare, copilul meu si-a recapatat sanatate, iar un viitor stralucit il asteapta. Nu voi putea vreodata sa va multumesc suficient pentru tot ceea ce ati facut pentru noi”, declara Silvia Gidei, mama lui David.

Sursa: pluscommunication.eu