mamaplus

Un tată din Orhei luptă pentru copiii săi: Fosta soție consumă alcool

-
//
14.03.2024

Foștii soți Cușacov din satul Butuceni, raionul Orhei, luptă pentru custodia asupra celor patru copii ai lor după divorț.

mamaplus

Fostul soț al femeii și soacra acesteia au venit în platoul emisiunii Aici Moldova pentru a se face auziți și a o deposeda pe Ana Cușacov de drepturi părintești, transmite Știri.md.

Tatăl și bunica copiilor spun că sunt extrem de îngrijorați pentru cel mai mic dintre ei, fetița de trei ani rămasă cu mama sa care obișnuiește să consume alcool.

„Pe data de 24 februarie 2021, ea a decis să ia doar fetițele, băieții i-a lăsat, și să plece. Noi am sunat la Poliție să găsim copiii, dar nu i-au găsit. Mai apoi ea a apărut și a spus că nu mai vrea să trăiască cu fiul meu și au divorțat”, a povestit Maria Cușacov, bunica copiilor.

Cu toate că femeia consuma alcool și rar avea grijă de copii, instanța a decis să-i lase mamei, iar tatăl să achite pensii pentru fiecare dintre ei. Totuși, femeia are grijă acum doar de fetița în vârstă de trei ani. Ceilalți trei locuiesc la câțiva metri distanță de mama lor, pe care însă nu prea doresc să o vadă.

„Trei copii trăiesc la mine, așa a decis asistența socială. Ea niciodată nu a venit să-și vadă copiii, nu i-am interzis, dar nici copiii nu vor să o vadă”, spune Maria Cușacov.

Mama copiilor, Ana Cușacov, neagă acuzațiile fostei soacre și spune că nu consumă alcool. Mai mult decât atât, femeia spune că fostul său soț o bătea și o înjosea.

„După nuntă au început certurile. Nu eram o femeie iubită, mereu mă înjosea în fața prietenilor. Într-o noapte, când s-a întors de la o nuntă, m-a sculat din pat și a început să mă bată cu un cablu. Atunci au venit salvarea și Poliția. Atunci el s-a ales cu un dosar pentru violență în familie”, își amintește ea.

În replică la acuzațiile fostei soții, Vitalie Cușacov a recunoscut că periodic o agresa fizic, însă recurgea la palme doar atunci când o găsea beată în casă cu copiii.

„Eu nu vreau să o dezic de drepturile părintești, nu consider asta o faptă eroică, copiii trebuie să-și vadă mama lor, cum ar fi ea. Totuși, eu vreau să locuiască cu mine copiii”, mărturisește bărbatul.