mamaplus

Un copil de trei ani a murit la petrecerea de ziua lui. Ce i s-a întâmplat

0
//
27.10.2020

Un copil de trei ani a încetat din viață după ce s-a jucat cu o armă de foc la petrecerea de ziua lui, în Porter, statul Texas, a anunțat poliția din acest oraş situat în sudul SUA, notează AFP.

Împuşcat în piept, el a fost transportat de urgență într-o cazarmă de pompieri unde a decedat din cauza rănii, a precizat într-un comunicat poliția oraşului, situat la circa 40 de kilometri nord de Houston.

Băiatul sărbătorea împlinirea vârstei de trei ani împreună cu familia şi mai mulți prieteni când adulții prezenți au auzit un foc de armă în timp ce jucau cărți.

Potrivit anchetatorilor, el ar fi găsit arma căzută din buzunarul unui membru al familiei.

Accidentele de acest tip s-au înmulțit după închiderea grădinițelor şi şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, a avertizat organizația Moms Demand Action care luptă împotriva răspândirii armelor într-o țară în care o treime dintre adulți dețin cel puțin o armă de foc.

„Cu mai mulți copii acasă în perioada pandemiei, este mai important ca niciodată să aveți un spațiu de depozitare securizat, pentru că miza este atât de mare”, a comentat Christine Parker, reprezentanta pentru Texas a organizației.

Potrivit unei anchete a organizației Everytown for gun safety, cel puțin 97 de decese sunt legate de „tiruri accidentale” ale unor copii de diferite vârste de la începutul anului.

Texasul este unul din statele americane cele mai permisive în domeniul legislației pentru armele de foc, a căror posesie şi port sunt garantate de Al Doilea Amendament al Constituției, potrivit asociațiilor de apărare a portului de arme.