mamaplus

Un copil de 5 ani a murit după ce s-a înecat în cadă. Unde era mama micuțului

-
//
26.01.2022

La doar 34 de zile după ce şi-a pierdut soțul, o tânără mamă a rămas şi fără fiul în vârstă de 5 ani, care s-a înecat în cadă. Băiețelul fusese lăsat nesupravegheat câteva minute, timp în care mama lui se afla în camera alăturată, unde împacheta cadouri. Cazul a avut loc în Marea Britanie.

Jayden-Jay Silvester s-a stins din viață la doar 5 ani, înecat în cadă. Doar câţiva paşi îl despărțeau de mama sa, care împacheta cadouri pentru fratele băiatului, în încăperea alăturată. Din păcate, femeia a ajuns prea târziu la micuțul doborât de convulsii, care a murit în ciuda eforturilor mamei şi ale paramedicilor. Tragedia s-a abătut asupra familiei deja îndoliate la doar 34 de zile după moartea tatălui pe nume Jason.

Lisa Johnson, mama copilului decedat, a povestit în lacrimi că tocmai fuseseră la cumpărături, unde luaseră baloane şi cadouri pentru ziua de naştere a fiului mai mare, Oscar. Aveau planuri mari şi voiau să petreacă o zi de neuitat, relatează Mirror.  Nu au mai apucat să sărbătorească, însă. 

"Jayden-Jay a urcat în camera mea şi m-a întrebat dacă poate să facă o baie. Se ținea de cap, avea dureri. Am deschis robinetul şi am pus nişte gel de duş în apă. Cada era pe jumătate plină, l-am aşezat înăuntru cu mâinile mele. M-am asigurat că totul e OK, apoi m-am întors în dormitor şi am continuat să împachetez cadouri. După 5 - 10 minute l-am strigat pe Jayden-Jay, să-l întreb dacă e în regulă, şi mi-a răspuns afirmativ. Mai aveam un singur cadou de pregătit, dar rămăsesem fără hârtie de împachetat. Bunica lui a venit să-mi mai aducă şi atunci am rugat-o să verifice copilul. Am auzit un țipăt şi m-am năpustit la baie. Îl scotea din cadă şi am început compresiile toracice", spune Lisa Johnson.

Cele două femei au sunat la numărul de urgență, iar un operator le-a recomandat să continue manevrele de resuscitare până la venirea echipajelor de salvare. Micuțul a fost transportat de urgență la spital, însă era prea târziu.

Jayden-Jay era născut prematur, la doar 24 de săptămâni de sarcină, şi petrecuse deja 101 zile internat, având probleme de sănătate. În urma autopsiei, s-a stabilit că a murit din cauza convulsiilor, urmate apoi de înec, aşa că pe certificatul de deces sunt consemnate "cauze naturale". Din nefericire, familia se pregăteşte acum de o nouă înmormântare.