mamaplus

Un bebeluș nou-născut a fost abandonat în frig, lângă un tomberon

-
//
05.01.2021

O femeie a descoperit luni, 4 ianuarie, un bebeluș abandonat lângă un coș de gunoi, pe o bucată de material textil. Polițistii au fost sesizați la ora 23.22 și fac cercetări pentru identificarea părinților inconștienți.

Femeia apune că a găsit bebelușul în jurul orei 21.00, iar apoi l-a dus acasă, l-a spălat și i-a dat să mănânce. După aceea, ea a sunat la Ambulanță și organele de Poliție. Cazul a avut loc în orașul Baia Mare din România.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând a se efectua verificări în vederea identificării părinților.

De asemenea, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestuia și verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice.

Cu părere de rău, acest caz are loc la scurt timp după ce un alt nou-născut a fost abandonat pe o stradă din București. În present, bebelușul este internat în spital, are o evoluție bună și nu mai este conectat la aparate. Imediat după descoperirea bebelușului a fost demarată o anchetă, iar presupusa mamă, o femeie de 27 de ani din Bucureşti, a fost dusă la audieri și plasată ulterior sub control judiciar.