mamaplus

Țară săracă, case scumpe: Cum s-a ajuns la așa prețuri pentru locuințe

-
//
27.06.2024

Casele și apartamentele au început să se scumpească considerabil în Republica Moldova, în urmă cu patru ani, din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcție, dar și a creșterii inflației. Deși unii ar considera că acest factor ar fi trebuit să afecteze doar prețul apartamentelor noi, experții spun că situația a dus automat și la scumpirea apartamentelor mai vechi.

mamaplus

„În 2020, când se construia un imobil, o tonă de metal costa 500 de dolari, în luna septembrie. Peste un an și ceva a fost procurată cu 2.000 de dolari tona de metal. Când au fost scumpirile, au crescut de patru ori practic. Acum au mai scăzut un pic, nu mai știu cât, dar nu mai e 500 de dolari”, a declarat Alexei Curti, directorul regional al unei companii imobiliare, în cadrul emisiunii „Moldova Gândește LIVE”, transmite tv8.md.

Potrivit lui Curti, prețurile au crescut și din cauza inflației.

„Nu are cum piața secundară să nu crească, când crește prețul la piața primară, atrage după el și piața secundară”, a adăugat Alexei Curti.

Directorul agenției imobiliare a subliniat că nu vede în prezent nicio posibilitate ca prețul apartamentelor să scadă în condițiile în care cererea este în continuare foarte mare. 

Citește continuarea pe tv8.md.