Strugurii contribuie la sănătatea inimii

Strugurii contribuie la sănătatea inimii

-
//
24.08.2016

Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, strugurii sunt soluţia pentru o sănătate de fier. Un pahar cu suc de struguri pe zi poate înlocui paharul cu vin roşu.

Strugurii contribuie la sănătatea inimii

Strugurii, în special cei roşii, conţin resveratrol - un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decît unele vitamine sau decît beta-carotenul în întărirea organismului şi lupta împotrivă bolilor, scrie topnews.in.

Concentraţia de resveratrol nu este egală la acelaşi sortiment de struguri. Conţinutul de resveratrol diferă în funcţie de locul unde strugurii au fost crescuţi - zonă cu climat rece sau zonă cu climat cald, dar şi de folosirea pesticidelor - fructele organice conţin mai mult resveratrol.

Expunerea fructelor la o sursă de căldură duce la reducerea drastică a conţinutului de resveratrol. Totodată, nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, aceasta conţinînd cea mai mare cantitate de resveratrol.

Experții au descoperit că la persoanele care consumă patru struguri pe zi tensiunea arterială este mai mică. Consumul de struguri, de asemenea, a contribuit la îmbunătăţirea funcţionării sistemului cardiovascular.

Experţii explică efectul pozitiv al flavonoidelor pe care îi conțin strugurii. Pentru normalizarea tensiunii arteriale, ar trebui să mănînci nouă porţii de struguri pe zi - fiecare porţie conţine aproximativ 15 boabe, ne sfătuiesc oamenii de știință.

Sursa: moldovenii.md