Odihna pentru copii în Moldova s-a scumpit

Odihna pentru copii în Moldova s-a scumpit

-
//
30.06.2015

Odihna în taberele pentru copii în Moldova, în acest an, costă practic mai scump decît peste hotare, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul companiei de consultanță „SCOF-consulting”.

Odihna pentru copii în Moldova s-a scumpit

Analizînd costul mediu al odihnei de vară pentru un copil, specialiștii companiei au ajuns la concluzii deloc îmbucurătoare. Astfel, o foaie de odihnă pentru două săptămîni într-o tabără pentru copii din Moldova costă peste 3000 de lei, pentru părinții care nu beneficiază de o reducere de la sindicate, a comunicat managerul de programe din cadrul companiei „CSOF-consulting”, Iurie Ciofu. În regiunea transnistreană o foaie de odihnă pentru două săptămîni costă și mai mult – circa 2,5 mii de ruble transnistrene (circa 4,1 mii lei – NOI.md).

Totodată, o foaie de odihnă pentru copii pe litoralul din Bulgaria costă 250 de euro (circa 5,2 mii lei). O călătorie la mare în Bulgaria împreună cu părinții după sistemul „all inclusive” va costa 70 de euro (circa 1,5 mii lei) pentru un copil și 250 de euro pentru doi copii, deoarece majoritatea firmelor de turism oferă posibilitatea de a lua cu sine un copil minor gratis, cu excepția cheltuielilor de drum. În cazul în care o familie din Moldova pleacă la odihnă peste hotare cu doi copii, foaia de odihnă pentru copii poate fi procurată la jumătate din prețul foii de odihnă pentru un matur.

Sfera odihnei pentru copii în Moldova și regiunea transnistreană, în opinia specialiștilor companiei „SCOF-consulting”, se va confrunta cu o criză profundă, deoarece sistemul de repartizare a foilor de odihnă cu reduceri este limitat, iar costul integral al foilor de odihnă stabilit de operatori pentru anul 2015 este prea mare pentru părinți sau aceștia preferă să plece cu copiii la odihnă peste hotare. De menționat că criza ucraineană nu are un impact prea mare asupra situației legate de odihna pentru copiii din Moldova.

Sursa: NOI.md