mamaplus

O mamă cu un bebeluș în brațe a fost înjurată de o asistentă medicală la camera de gardă

-
//
19.08.2022

O tânără mămică a fost înjurată de o asistentă, la Spitalul Sf. Pantelimon din Focşani, după ce a ajuns cu copilul la camera de gardă. Femeia a venit la spital cu bebeluşul ei în vârstă de 11 luni care avea febră. Ea a fost întâmpinată la camera de gardă de o asistentă medicală, care părea că abia se trezise din somn şi care a început să o înjure.

”Ajung la urgențe cu fetiță mea de 11 luni, la ora 5:20, având febra 39,3. Ciocănesc discret la ușa..nimic.. Ciocănesc o a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușa, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn, și evident deranjată de prezența noastră.

Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți.” ", a povestit mama pe Facebook.

Scandalul a continuat cu amenințări din partea asistentei că va suna la poliție, pentru că părinții au reacționat comportamentului său.

"Bineînțeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură și înghițit nesimțirea acestei femei, am reacționat, la care ea a început să țipe că va sună la poliție, încă nu ne am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm, dânsa a mai spus: ”Ați venit să vadă doctorul copilul? Treceți dracului să-l vad”. Gardienii, probabil cunoscând situația, doar se uitau la noi și a fost de ajuns să înțelegem că nu e ceva neobișnuit." a mai precizat femeia, 

O altă mamă povesteşte că a trecut printr-o întâmplare asemănătoare care a avut loc telefonic. Aceasta avea nevoie să ajungă la spital cu copilul, însă răspunsurile primite au determinat-o să caute altă unitate medicală.

"Am sunat la numărul de telefon şi am cerut să mi se dea la UPU Pediatrie, am întrebat dacă este aglomerat şi mi s-a răspuns pe un ridicat că în momentul de față este doar un copil, dar nu se ştie cum va fi", a precizat Oana Tudor Caracaş.

Asistenta a mai fost sancționată disciplinar şi în luna octombrie a anului trecut, tot pentru acelaşi motiv. De data aceasta, însă, sancțiunea poate merge până la desfacerea contractului de muncă.

"Doamna asistentă a mai fost sancționat pentru acelaşi motiv, refuz de a aplica tratament. A fost sancționată anul trecut şi pentru faptul că sunt mai puțin de 12 luni de la această sancțiune se va merge cu propunere de desfacere a contractului de muncă", a explicat Cristian Bălosu, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului "Sfântul Pantelimon" Focşani.