mamaplus

O fetiță din Hulboaca, rănită și speriată după ce a fost mușcată de câinele vecinilor (FOTO)

-
//
21.09.2021

O fetiță de doar cinci ani, din satul Hulboaca, municipiul Chişinău, a fost muşcată de câinele vecinilor în timp ce se plimba cu bicicleta împreună cu prietenii din mahala. Copila s-a ales cu mai multe răni la mâini şi la față şi cu o sperietură zdravănă. Mama fetei spune că a trecut prin clipe de groază.

"La un moment dat m-a sunat telefonul şi m-a anunțat o persoană şi mi-a spus că, uitați-vă, fetița a fost muşcată de câine şi să merg să o iau dintr-o mahala de mai în vale. Era speriată, am luat-o în brațe şi am adus-o acasă. Era muşcată de mâini şi era toată în sânge", a declarat Evelina Erezanu, mama copilei.

mamaplus

Incidentul a avut loc acum câteva zile, iar oamenii legii au iniţiat o anchetă în acest caz.

"Da, a venit poliția, a anchetat cazul, cel puțin chiar până a venit poliția m-au sunat stăpânii câinelui, pentru că nu este maidanez, dar este un câine a unui stăpân, care era dezlegat", a declarat Evelina Erezanu, mama.

Stăpânul animalului va fi sancționat în funcție de gravitatea leziunilor, asta în cazul în care nu va ajunge la un compromis cu mama copilului. Între timp, fetița va urma un tratament, inclusiv psihologic, pentru a depăşi şocul prin care a trecut. 

mamaplus

Specialiştii recomandă persoanelor muşcate de animale să se adreseze la medicul de familie sau la un specialist în rabiologie. De cele mai multe ori este necesară administrarea a cinci vaccinuri, timp de o lună, pentru a preveni infectarea cu virusul rabic.

"Analize la persoane la moment nu sunt. Singurele analize care se fac sunt la animal sau la persoane post-mortem. Este proba imunofluorescentă care se face şi primim rezultatul în 24 de ore şi proba biologică care se face timp de 30 de zile din momentul când s-a supus analizei", a declarat Mariana Pîntea, medic rabiolog.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, aproximativ 5.000 de persoane au fost muşcate de câini anul trecut, dintre care un singur caz s-a soldat cu deces, din cauza infectării cu virusul rabic.