mamaplus

Mii de elevi din Capitală rămân după ore și își pregătesc temele. Cine achită cheltuielile

-
//
19.04.2023

Circa 29 de mii de elevi activează în cadrul grupelor cu program prelungit din instituțiile de învățământ general din Capitală, iar din anul 2021, cheltuielile în acest scop sunt acoperite din sursele bugetului municipal.

mamaplus

În anul de studii 2021-2022, pentru activitatea grupelor au fost alocați 35 de milioane de lei, iar în anul 2023 - peste 60 de milioane de lei, transmite realitatea.md.

Grupele cu program prelungit oferă posibilitatea elevilor din clasele primare I-IV de a rămâne în școală după orele de clasă și de a-și pregăti temele pentru a doua zi, sub supravegherea unui învățător.

Copiii sunt înscriși în grupe cu program prelungit prin ordinul directorului instituției de învățământ, în baza cererilor depuse de părinți sau tutori.

Cu referire la înscrierea copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ din subordinea Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), informăm că până în prezent au fost depuse 6.435 de cereri din partea părinților.

Potrivit datelor DGETS, în 16 instituții educaționale din Capitală, din cele 131, numărul cererilor depuse deja este cu mult mai mare decât numărul de locuri disponibile.