mamaplus

Mai multe grădinițe își vor sista temporar activitatea la vară

-
//
20.05.2024

Peste o sută de instituții de educație preșcolară din orașul Chișinău și suburbiile Capitalei își vor sista temporar activitatea pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună.

mamaplus

Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, care a precizat că cele mai multe dintre ele se închid în luna iulie, decizia fiind motivată de frecvența scăzută a copiilor. Micuții care nu vor merge în vacanță vor putea frecventa grădinițele din vecinătate, transmite IPN.

„În urmă consultărilor cu părinții și ca urmare a unor sondaje efectuate în instituțiile de educație timpurie, am stabilit că, pentru perioada iunie-august 2024, 117 instituții își vor sista temporar activitatea pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună. 98 din instituții sunt din oraș, 19 sunt din suburbii”, a comunicat Andrei Pavaloi într-o ședință la Primărie.

Șeful adjunct al Direcției a explicat că sistarea activității intervine în contextul în care personalul angajat în instituțiile respective urmează să meargă în concediile anuale. Și numărul copiilor care frecventează grădinița în această perioadă descrește simțitor. 

În lipsa copiilor în instituții se vor desfășura reparațiile curente și cosmetice. În cazul în care sunt două-trei instituții în preajmă, acestea își sistează activitatea una după alta, nu toate odată, ca părinții care nu merg în vacanță să poată duce copiii la o altă instituție decât cea care și-a stopat activitatea, a spus Andrei Pavaloi.

În municipiul Chișinău sunt 170 de instituții de învățământ preșcolar, frecventate de peste 38 de mii de copii.