mamaplus.md

La un liceu din Ungheni se întocmește proces verbal pentru băieții care au păr lung

-
//
28.01.2019

Tunsoarea elevilor care învață la un liceu din Ungheni nu este dictată de modă, ci de regulament. Băieții nu ar trebui să aibă părul mai lung de trei centimetri, în caz contrar li se întocmește proces verbal. Directoarea liceului spune că astfel are grijă să nu feminizeze băieții.

mamaplus.md

Anterior, într-o discuție telefonică, directoarea liceului a spus că părul lung îi feminizează pe băieți, iar instituția prin regulamentul intern, aprobat la consiliul profesorilor, are grijă ca acest lucru să nu se întâmple.

„Este normă pentru băieți. Nu au dreptul să poarte freza mai lungă de 3 cm de la piele. Este o lege a școlii. Se sancționează verbal. Nu putem să le dăm voie la băieți să umble cu gâța împletită. La ore în loc să scrie le dă parul în ochi. Nu ar trebui să mergem spre feminizarea genului masculin.” , spune Ana Nucă, directoarea liceului „Vasile Alecsandri” din or. Ungheni.

Potrivit PRO TV CHIȘINĂU, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nu au răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Sursa: protv.md