mamaplus

Încă un copac a fost doborât de vânt în parcul ”Alunelul” din capitală

-
//
18.05.2022

Parcul ”Alunelul” din capitală continuă să prezinte pericol pentru vizitatori. Un arbore a fost dobârt la pământ astăzi, la orele amiezii. S-a întâmplat chiar sub ochii reporterei AGORA. Din imagini se vede că arborele are ramuri uscate. 

Copacul a căzut la câțiva metri de trecători. Incidentul s-a produs în doar câteva clipe, fără semne că ar exista un pericol.

mamaplus
mamaplus

Noul caz se întâmplă în același parc Alunelul la distanță de patru zile de la tragedia în care un copil de un an decedat, fiind strivit de o buturugă căzută peste cărucior.

De asemenea, mai mulți vizitatori ai parcului susțin că un alt copac uscat atârnă deasupra unui teren de joacă și prezintă pericol pentru copiii care se joacă în acea zonă.

mamaplus

Menționăm că în urma decesului fetiței în parcul „Alunelul”, Procuratura Chișinău a pornit un dosar penal pentru neglijență în serviciu. Primăria Chișinău a inițiat o anchetă internă, iar primele rezultate ar trebui să apară până miercuri. 

Pe durata desfășurării investigațiilor, directorul întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, urma să fie suspendat din funcție. Ulterior edilul capitalei a anunțat demisia lui Carp.

Cu referire la decesul copilului, primarul a transmis aceleași informații care au fost distribuite sâmbătă de către municipalitate, într-un comunicat de presă și anume că ar fi solicitat de la Agenția Mediului permisiune pentru curățarea și defrișarea a 170 de arbori, dar ar fi primit acord pentru mai puțini copaci.

De partea cealaltă, Agenția de Mediu susține că arborele care a căzut nu se regăsește în lista arborilor propuși spre autorizare pentru curățare înaintată de cei de la întreprinderea municipală „Spații Verzi”.