mamaplus

Tragedie în capitală. Un copil de 2 ani a murit după ce peste el a căzut o creangă imensă

-
//
14.05.2022

Tragedie fără margini pentru o familie din Chișinău. O fetiță de doar 2 ani s-a stins din viață, după ce o creangă mare a căzut peste căruciorul în care se afla, transmite deschide.md. Incidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 11:45, în parcul Alunelul din capitală.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Copilul a fost transportat de urgență la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Potrivit informațiilor preliminare, vântul puternic de ieri, 13 mai, ar fi cauzat doborârea acelei secțiuni de copac. 

Primăria capitalei dă vina pe Agenția de Mediu

„Pentru Parcul Alunelul, Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, a refuzat.”, menționează responsabilii de la Primărie într-un comunicat.

În același comunicat se mai arată că întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu.

”Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, explică autoritățile municipale.

Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz.

mamaplus