mamaplus

Gheretele din preajma școlilor vor fi evacuate

-
//
28.11.2019

Gheretele în care sunt comercializate țigări și alte produse nocive pentru copii sunt evacuate din preajma școlilor din capitală. Chiar astăzi, la Buiucani au fost demontate patru gherete de pe străzile Ion Pelivan, Paris, Onisifor Ghibu și Liviu Deleanu, toate în apropierea unor instituții de învățământ. De la începutul anului, în sectorul Buiucani au fost evacuate 70 de gherete și 12 tonete în care erau comercializate țigări.

Oamenii salută decizia de evacuare a gheretelor în care sunt comercializate țigări, însă își doresc păstrarea celor în care sunt vândute produse alimentare.

În sectorul Ciocana au fost evacuate, în acest an, 17 chioșcuri cu tutun și urmează să fie retrase alte 17 până la sfârșitul anului. Despre celelalte sectoare nu se cunoaște care este situația, deoarece pretorii nu au prezentat raportul cerut de viceprimarul Victor Chironda la începutul acestei săptămâni.

La începutul acestui an, în Chișinău erau peste 300 de gherete lângă școli și spitale, în care erau vândute produse de tutungerie. Potrivit noilor prevederi legislative, intrate în vigoare la începutul anului, în niciun chioșc situat în rază a 200 de metri de școli și spitale nu pot fi vândute țigări. Excepție sunt magazinele cu suprafața mai mare de 20 metri.