mamaplus

Copiii din capitală, pasionați de lectură, pot participa la câteva evenimente inedite

-
//
01.02.2022

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează, în perioada 2-6 februarie, activități de lectură publică în cadrul Campaniei naționale „Să citim cu voce tare împreună”, inițiată cu prilejul marcării, pe 2 februarie, a Zilei Internaționale a Cititului Împreună (World Read Aloud Day).

Activitățile vor avea loc în parteneriat cu grădinițe, școli, licee și centre pentru copii. Bibliotecarii vor citi împreună cu copiii, cadrele didactice și părinții cărți de autori clasici și contemporani.

Pe 2 februarie, la ora 13:00, ministrul culturii, Sergiu Prodan va citi împreună cu elevii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” fragmente din cartea „Isprăvile lui Guguță” de Spiridon Vangheli, de la a cărei primă publicare se împlinesc anul acesta 55 de ani. Evenimentul va avea loc online și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este sărbătorită la inițiativa organizației LitWorld (litworld.org) din 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie. Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului.