mamaplus

Eleva de la Fălești, ucisă pe trecerea de pietoni, petrecută pe ultimul drum

-
//
05.12.2022

Fetița de 10 ani care a fost spulberată pe o trecere de pietoni este petrecută astăzi pe ultimul drum, informează unimedia.info. Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, orașul Fălești a venit cu un mesaj de condoleanțe. 

„Ziua de 02 decembrie 2022, o zi de iarnă obișnuită, elevii în grabă vin la școală pentru a fi la timp la ore. Cu nerăbdare și bucurie s-a pornit la școală și eleva Botnarciuc Demedria din clasa a IV-a, însoțită de fratele său.

Siguranța în trafic a copiilor este un subiect des abordat în societate și în școală, ei cunosc regulile de circulație destinate pietonilor. Aceste reguli au fost respectate și de cei doi copii, care au traversat drumul regulamentar la trecerea de pietoni, însă, un moment crucial a transformat o zi de iarnă obișnuită într-o zi de doliu pentru întregul oraș. Nerespectarea indicatorilor rutieri de către o cetățeană a provocat accidentul în urma căruia, eleva Demedria a decedat.

Nemiloasă este soarta, prea devreme i-a furat copilăria. În urmă a rămas o familie îndurerată, profesori și colegi care îi vor purta amintirea cu multă tristețe în suflet. Drum lin spre stele, Demedria. Să-ți fie liniștită odihna printre îngeri. Condoleanțe familiei și celor îndurerați.”, se arată în mesajul instituției de învățământ.

Potrivit informațiilor, la data de 02 decembrie aproximativ ora 07:30 dimineața în orașul Fălești o șoferiță în vârstă de 24 de ani, locuitoare a orașului Soroca, conducând automobil de marca „Mitsubishi”, trează cu permis de conducere a efectuat manevra de depășire a două automobile care staționau la trecerea pentru pietoni de a ceda trecerea pietonilor care erau antrenați la traversare carosabilului regulamentar, ignorând regulile de circulație a tamponat o fetiță de 10 ani din orașul Fălești, care traversa partea carosabilă regulamentar pe trecerea pentru pietoni. 

În urma accidentului fetița a fost transportată la Spitalul Raional Fălești, fiind internată în secția reanimare. Pe parcursul zilei de sâmbătă, copila s-a stins din viață.

Oamenii legii pe caz au pornit o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

mamaplus