mamaplus

Detalii noi despre cazul copilului de 10 ani, lovit mortal de o mașină în timp ce traversa bd. Dacia

-
//
12.01.2023

Cauza penală în privința copilului de 10 ani, lovit mortal de o mașină în timp ce traversa bd. Dacia din Capitală, a fost expediată la Procuratura mun. Chişinău cu „propunere de terminare și expediere în instanța de judecată”. Informația a fost confirmată pentru TV8 de purtătoarea de cuvânt a Poliției, Diana Fetco.

Accidentul s-a produs pe 23 decembrie, în jurul orei 18:50. Un automobil marca Lincoln, condus de un tânăr de 22 de ani, a lovit băiatul în timp ce acesta traversa strada pe trecerea de pietoni.

Pe 6 ianuarie, mama băiatului de zece ani a declarat pentru TV8 că presupune că oamenii legii încearcă să mușamalizeze cazul. Femeia a ajuns la această concluzie după ce inițial i s-ar fi spus că nu există martori, deși în zonă era trafic intensiv. De partea cealaltă, poliția a dat asigurări că întreprinde toate măsurile pentru elucidarea tragediei.

Mama băiatului ne-a mai spus că nu se va liniști până când șoferul care se face vinovat nu va ajunge după gratii.

„Danicica, era nu doar un copil dar un copil cu suflet mare, care tot timpul lupta pentru dreptate. Eu asta fac în memoria lui, eu vreau să triumfe adevărul și gata”, a declarat mama băiatului decedat, Natalia Lazariuc.

Un martor, care a dorit să rămână anonim, i-a trimis momentul impactului, surprins de o cameră de bord.

„Le mulțumesc oamenilor că nu au rămas indiferenți de nenorocirea mea și nu le-a fost teamă de nimeni și de nimic, au ieșit la discuții cu mine. Vorbesc de omul care mi-a trimis videoul cu ultimele clipe din viața copilului meu. Nu știu cum te numești dar îți mulțumesc”, a vorbit mama băiatului decedat, Natalia Lazariuc.

Și TV8 a găsit un martor. El a fost cel care a apelat la 112.

„Am crezut că s-au lovit două mașini, un impact foarte puternic. Când m-am uitat am văzut deja mașina de culoare bej frânează și cum cade un om. Șoferul era șocat și spunea "ce am făcut" Chiar la 18.44 am sunat la 112 și am chemat ambulanța”, a declarat un martor, Vitalie.

„Șoferul care s-ar face vinovat de accident a fost audiat în calitate de bănuit. Acesta și-a recunoscut vina. De asemenea, au fost audiați atât mama minorului, cât și unul dintre martori. Au fost dispuse mai multe expertize care urmează a fi finalizate, atât expertiza medico-legală, cât și cea auto tehnică. După finalizarea anchetei, dosarul urmează a fi expediat în instanța de judecată pentru primirea unei decizii legale. Menționăm că Poliția desfășoară toate procedurile care se impun conform legislației”, a menționat atunci Șefa Secției Protocol și Comunicare IGP, Diana Fetco.

Șoferul care se face vinovat de comiterea accidentului soldat cu deces este cercetat penal în libertate.