Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului

Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului

-
//
14.03.2016

Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului

Îngrijirea pielii bebeluşilor

Pielea copiilor are o structură specială, deosebită de pielea adulților. Aceasta este mai delicată, în componența ei se conține mai multă apă, ceea ce o face mai permeabilă pentru agenții bacterieni, mai sensibilă față de acțiunea razelor solare și a substanțelor chimice. Funcția de protecție și de barieră a pielii bebelușilor este mai puțin dezvoltată, de aceea este supusă mai ușor traumelor, infecțiilor, dermatitelor și erupțiilor cutanate. Și la copiii mai mari de un an această funcție de protecție este încă slab dezvoltată, prin urmare și îngrijirea trebuie să fie mai atentă.

Este important să păstrăm pielea curată și să o îngrijim corespunzător. Un ajutor de neprețuit în protejarea pielii ne acordă produsele de îngrijire și de cosmetică pentru cei mici. Deseori părinții întâmpină greutăți în alegerea produselor de îngrijire a pielii nou-născuților.

Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului

Ca de fiecare dată, în ajutor ne vine Loțiunea de corp „Ушастый нянь”. Ea este destinată pentru emolierea și hidratarea pielii micuților din primele zile ale vieții. Ea hidratează, emoliază și calmează pielea, o protejează împotriva pierderii de lichide, previne exfolierea fără a înfunda porii, permițând pielii să respire, se absoarbe rapid și nu lasă senzația de lipicios, contribuie la îndepărtarea iritațiilor.

Avantajul principal al loțiunii este că nu conține coloranți și alcool.

Rețineți: Pentru ca pielea bebelușilor să rămână curată și sănătoasă, trebuie să o îngrijiți corespunzător. Însă această îngrijire trebuie să aibă limitele sale: nu exagerați cu produsele de îngrijire și evitați procedurile incorecte.

Îngrijirea părului bebelușilor

Un păr frumos înseamnă o îngrijire corectă, de la naștere și în fiecare zi. Părul copiilor este fragil, delicat și poate fi ușor afectat de factorii externi – de la duritatea apei până la influența razelor ultraviolete. Vara acesta poate arde până la pierderea pigmentării, iar în timpul iernii își poate schimba culoarea de la auriu-deschis la cafeniu-intens. Sub influența apei, buclele dese pot rămâne doar o amintire sau din contra, părul drept se poate transforma în bucle superbe. Uneori pe pielea capului micuților pot apărea cruste. Acestea trebuie îndepărtate atent, după baie, cu ajutorul unei perii moi.

Pieptănatul este procedura căreia părul nostru este supus cel mai des. În cazul părului lung, pieptănatul trebuie început de la capete, care se încurcă mai des, apoi să pieptănăm părul pe întreaga sa lungime. Pentru îngrijirea părului copiilor sunt potrivite periile moi cu dinți naturali sau pieptenii din materiale naturale.

Nu ștergeți pielea și părul bebelușilor, ci îndepărtați excesul de apă cu un prosop moale sau un scutec. Ștergerea energică poate deteriora firele de păr și pielea sensibilă a micuțului.

Spălatul părului este încă o componentă a îngrijirii lui. Părul sănătos al copilului este suficient să îl spălați o dată pe săptămână. Părul se spală cu apă călduță, un pic mai caldă ca temperatura corpului. Apa fierbinte dăunează părului și pielii capului. Apa dură poate fi fiartă cu adăugarea bicarbonatului de sodiu – o linguriță la un litru de apă. Însă este mai bine să spălați părul copilului cu apă care a stat o perioadă de timp.

Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului

Părul trebuie spălat cu șampon special pentru copii cu pH neutru. „Ушастый Нянь” a creat un șampon care se potrivește copiilor de orice vârstă, începând cu primele zile de viață, precum și adulților cu piele sensibilă a capului.

Șamponul pentru copii cu vitamine „Ушастый Нянь” asigură o îngrijire delicată a părului și are acțiune tonifiantă asupra pielii. El nu doar curăță delicat părul și pielea capului, ci și ajută la păstrarea echilibrului hidrolipidic al pielii, datorită pH-ului său natural.

Nu conține coloranți, substanțe alcaline și ingrediente interzise. 

Cum ingrijim pielea şi părul bebeluşului