mamaplus

COVID-19: Au fost înregistrate 355 de cazuri pozitive și două decese

-
//
08.11.2023

În Republica Moldova, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, au fost înregistrate 355 de cazuri de COVID-19, fiind o descreștere de 4,6% comparativ cu săptămâna precedentă și a constituit 12,2 cazuri la 100 de mii populație.

mamaplus

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate 25 de cazuri, transmite Știri.md. 

Totodată, ANSP anunță că două persoane au pierdut lupta cu COVID-19.

În acest context, specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea se numără: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.