mamaplus

”Cod Galben” la Chișinău: Autoritățile permit organizarea petrecerilor corporative

-
//
16.12.2021

Membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-au întrunit miercuri, 15 decembrie, în ședință, iar astăzi a fost publicată decizia Comisiei. Autoritățile municipale au specificat, în decizia Comisiei, că locuitorii capitalei pot organiza și participa la tradiționalele petreceri corporative de Crăciun, însă cu respectarea unor condiții.

În aceeași decizie se mai precizează că municipiul Chișinău a trecut de sub Cod Portocaliu, în Cod Galben până în data de 25 ianuarie 2022.

„În contextul sărbătorilor de iarnă, CESP Chișinău atenționează agenții economici din HORECA și organizatorii de festivități să limiteze organizarea meselor festive și corporative. În cazul organizării unor asemenea evenimente, obligatoriu vor fi respectate regulile de sănătate publică și prescripțiile cu un numpr limitat (până la 50% din capacitatea sălii), păstrarea distanței fizice între scaune și mese, iar accesul la eveniment va fi permis doar cu prezentarea certificatelor COVID-19”, se arată în document.

CESP Chișinău a emis câteva condiții și pentru desfășurarea evenimentelor artistice de Crăciun sau Revelion, inclusiv pentru târgurile organizate în capitală.

mamaplus

Între timp, pentru asigurarea respectării normelor sanitare, municipalitatea solicită ajutorul și implicarea autorităților din domeniul ordinii publice din țară.