mamaplus

Copiii din satul Opaci învață să sorteze deșeurile de la grădiniță

-
//
14.05.2024

Copii de la Grădinița „Îngerașii” din satul Opaci raionul Căușeni învață să recicleze și să sorteze deșeurile. Se întâmplă după ce acum câteva săptămâni în curtea instituției preșcolare au apărut câteva tomberoane colorate, iar cei mici sunt îndemnați să arunce hârtia la hârtie, plasticul la plastic, iar sticla la sticlă.

mamaplus

Inițiativa aparține unei educatoare care a mobilizat mai multă lume din sat a procurat tomberoanele și le-a instalat în curtea grădiniței, transmite Studio-l.online.

Angela Isac din satul Opaci raionul Căușeni de 28 de ani activează în calitate de educatoare. De-a lungul timpului a întreprins tot felul de activități cu cei mici, iar de câțiva ani încearcă să educe în rândul tinerei generații spiritul ecologic și al protecției naturii.

Anul acesta femeia a mobilizat mai multă lume din sat, iar picii împreună cu părinții lor au plantat copaci, au sădit tot felul de semințe și chiar au procurat în curtea grădiniței tomberoane de diferite culori pentru sortarea deșeurilor.

Acum toți cei peste 130 de copii de la grădinița din Opaci nu mai aruncă gunoiul la o lată ci îl sortează. Părinții afirmă că această educație este mai mult decât binevenită și că protecția naturii ar trebui să înceapă chiar de la vârstă fragedă.

Pe lângă tomberoanele multicolore din curtea instituției preșcolare, picii de la Opaci mai au parte și de zone de recreere, tot la inițiativa educatoarei în curtea instituției au apărut mese colorate.

Angela Isac spune că aceste acțiuni se înscriu perfect în dezvoltarea educației în rândul copiilor, iar timp de patru ani aceasta efectuează un experiment larg de educație ecologică prin tot felul de acțiuni.